Βελτίωση στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τους S-400 επιδιώκει η Τουρκία

Βελτίωση στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τους S-400 επιδιώκει η Τουρκία


Η Αγκυρα εκπληρώνει τις ευθύνες της όσον αφορά το πρότζεκτ των F-35 και αναμένει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σημείωσε ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Προετοιμάζεται ωστόσο και για πιθανές κυρώσεις.

Βελτίωση στις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος S-400 και των αμερικανικών F-35 βλέπει ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ωστόσο προσθέτει ότι η Αγκυρα προετοιμάζεται και για δυνητικές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ακάρ είπε ότι η Τουρκία εκπληρώνει τις ευθύνες της όσον αφορά το πρότζεκτ των F-35 και πως η Αγκυρα αναμένει να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Σημείωσε ότι οι συνομιλίες με τους Αμερικανούς αξιωματούχους είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία αξιολογεί την προσφορά των ΗΠΑ για την αγορά των συστημάτων Raytheon Co. Patriot, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον συζητούν για την τιμή, τη μεταφορά τεχνολογίας, τα κοινά θέματα παραγωγής, όσον αφορά την τελευταία προσφορά από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Πηγή: euro2day