Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων 2018

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων 2018

 


 


Το Ινστιτούτο Κύπρου ανακοινώνει ότι έχουν ξεκινήσει οι δηλώσεις συμμετοχής για τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, που διοργανώνει και φέτος στο κέντρο της πρωτεύουσας σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας. Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018, με στόχο να ανοίξει νέους ορίζοντες στους επιστήμονες του μέλλοντος και να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες, την τεχνολογία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων που έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για έννατη συνεχή χρονιά, είναι ανοιχτός σε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και να ζήσουν την απόλυτη πρόκληση μιας συναρπαστικής αναμέτρησης με μόνο σύμμαχο τον ήλιο!

Τα πρωτότυπα αυτοκίνητα με συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια, θα διασχίσουν τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων και να εξασφαλίσουν πληροφορίες για τους κανονισμούς που διέπουν τον αγώνα, καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα ηλιακά οχήματα, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο +357 22 208702, με email στο [email protected] ή στην ιστοσελίδα https://www.cyi.ac.cy/index.php/scc-2018-rules-and-regulations / https://www.cyi.ac.cy/index.php/component/k2/the-cyprus-institute-solar-car-challenge-2018.html


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα