Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρωτοποριακό “sCYence Fair 2019” του ΙΚυ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το πρωτοποριακό “sCYence Fair 2019” του ΙΚυ

 


Ξεκίνησαν οι εγγραφές για συμμετοχή στο πρωτοποριακό Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2019” που διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ), στις 15 και 16 Μαρτίου 2019.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ομάδες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ηλικίες 9 έως 18 χρονών, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση, ενώ δίδεται και η δυνατότητα να συμμετάσχουν περισσότερες από μια επιστημονικές ομάδες από το ίδιο σχολείο. Το ΙΚυ θα μεριμνήσει για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών από όλες τις πόλεις εκτός Λευκωσίας.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο “sCYence Fair 2019”, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δικές τους επιστημονικές έρευνες και καινοτόμες δραστηριότητες, ενώ η καλύτερη και πιο ευφάνταστη δραστηριότητα ή παρουσίαση θα βραβευθεί.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Ινστιτούτο Κύπρου θα ανοίξει τις πόρτες του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς ερευνητές και στο κοινό να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά επιστημονικά εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του και να παρακολουθήσουν πρωτότυπες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές και ενημερωτικές διαλέξεις. Παράλληλα θα μπορούν να απολαμβάνουν φαγητό και μουσική.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν από τα ενδιαφερόμενα σχολεία μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, ηλεκτρονικά στο https://scyence.cyi.ac.cy/online-registration ή αποστέλλοντας την αίτηση συμμετοχής με ηλεκτρονικό μήνυμα ή φαξ.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης “sCYence Fair 2019” έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και στηρίζει ο Δήμος Αγλαντζιάς.

Η είσοδος για το κοινό στο χώρο του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 22208702, Φαξ: 22208625  Email: [email protected], Web: https://scyence.cyi.ac.cy/


Comments

comments

Tags: ΙΚυ

Σχετικά με τον Συγγραφέα