“Youth Empowered”: Ξεκινάει το πρόγραμμα για τη νέα γενιά

“Youth Empowered”: Ξεκινάει το πρόγραμμα για τη νέα γενιά

 


Με σύνθημα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε» έρχεται στην Κύπρο το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Α/φοί Λανίτη και Coca-Cola για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων

 

 Λίγες μέρες έμειναν μέχρι το πρόγραμμα “Youth Empowered” να «ανοίξει» τις πόρτες του για τη νέα γενιά της Κύπρου. Περισσότεροι από 200 νέοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας που φέρνουν στην Κύπρο η Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola.

Το τριήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 5-7 Δεκεμβρίου, στην Πύλη Αμμοχώστου, στη Λευκωσία.

Το “Youth Empowered” απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, παρέχοντάς τους δωρεάν δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση, το “Youth Empowered” φιλοδοξεί να δώσει μέχρι το 2020 σε περίπου 3.000 νέους τα εφόδια που χρειάζονται για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η συμμετοχή στο “Youth Empowered” είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει την ύπαρξη πτυχίου ή εξειδίκευσης σε κάποιον τομέα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της υπουργού Εργασίας, του Δήμου Λευκωσίας, του Οργανισμού Νεολαίας και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Παράλληλα, σε αυτό ενώνουν τις δυνάμεις τους εθελοντικά οι ΑΝΤ1, IN Business, Delema McCANN, PWC, StudentLife, , Cyprus Marketing Youth Society, PopUP Nicosia, CYTA, HeartCyprus, Catercom, GrandExperts, Gloria Jeans, MKO AKTH και το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας. Όλοι οι παραπάνω οργανισμοί θα διαθέσουν τα έμπειρα στελέχη τους στις ανάγκες του προγράμματος, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν και μια βάση δεδομένων με τους συμμετέχοντες, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες που έχουν συμβληθεί για να καλύπτονται οι κενές θέσεις εργασίας.

Στο πρώτο τριήμερο σεμινάριο του “Youth Empowered”, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ζωντανά ομιλίες πάνω στο διδακτικό υλικό του προγράμματος και θα εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις τους μέσα από εξειδικευμένες ασκήσεις. Οι νέοι  θα  μάθουν  για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, πώς να ετοιμάζουν business plans, βασικές γνώσεις οικονομικών, ενώ παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη της Α/φοί Λανίτη και της Coca-Cola που θα λειτουργήσουν ως μέντορες για τη νέα γενιά.

« Ως εταιρεία, εδώ και χρόνια, στηρίζουμε σταθερά την εκπαίδευση, κατάρτιση και εξέλιξη των νέων της χώρας μας. Τώρα, με το “Youth Empowered”, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η νέα γενιά ανταποκρίνεται με τόσο ενθουσιασμό. Οι νέοι μας είναι το μέλλον της Κύπρου και πρέπει να τους δίνουμε συνεχώς περισσότερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και να διευκολύνουμε την είσοδό τους στην αγορά εργασίας», τόνισε από την πλευρά της η Κάλια Πατσιά, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Α/φοί Λανίτη.

Αφοί Λανίτη

Η εταιρεία Α/φοί Λανίτη δραστηριοποιείται εδώ και 75 χρόνια στην κυπριακή αγορά και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών. Αποτελεί μέλος του πολυεθνικού Ομίλου Coca-Cola HBC, του δεύτερου μεγαλύτερου εμφιαλωτή, παγκοσμίως, προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company, αλλά και αναψυκτικών προϊόντων εν γένει, με διεθνή παρουσία σε 28 χώρες, όπου εξυπηρετεί περισσότερους από 581 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Αφοί Λανίτη μέσω των εγκαταστάσεων της στην Κύπρο που περιλαμβάνουν γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει, διανέμει και εμπορεύεται προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, τον έτοιμο προς πόση καφέ illycafe, και τα mixers Schweppes) καθώς και δικά της προϊόντα, που περιλαμβάνουν τις σειρές χυμών και γάλακτος Λανίτης και το φυσικό νερό πηγής ΚΥΚΚΟΣ, ενώ διανέμει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, τα ενεργειακά ποτά Monster και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΦΑΓΕ και Pittas.

Μάθετε περισσότερα στο website cy.coca-colahellenic.com και στο Facebook στο www.facebook.com/LanitisBros

The CocaCola Company

Η The Coca-Cola Company είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500 εμπορικά σήματα, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής, καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα, μέσα από ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Παράλληλα, διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, υποστηρίζουν τον ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Η The Coca-Cola Company δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο ως «Σύστημα», σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της (300 εμφιαλωτές παγκοσμίως), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή / εμφιάλωση, καθώς και για την πώληση / φυσική διανομή των προϊόντων της.  Στην Κύπρο, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Α/φοί Λανίτη που, μαζί με την Coca-Cola, αποτελούν το «Σύστημα» της Coca-Cola.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Τhe Coca-Cola Company, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo, επισκεφθείτε το www.coca-colablog.com, ή βρείτε μας στο Linkedin, στο www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα