Υπό μελέτη σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων το 2019

Υπό μελέτη σχέδιο απόσυρσης παλαιών οχημάτων το 2019

 


 


Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο παρουσίασης νέου σχεδίου απόσυρσης και αντικατάστασης οχημάτων το 2019, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη.

Στην απάντησή του, ο κ. Δημητριάδης σημειώνει πως ένα τέτοιο σχέδιο δεν έχει στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το έτος 2018.

 

«Ωστόσο, θα μελετηθεί από το Υπουργείο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, το ενδεχόμενο συμπερίληψης τέτοιου Σχεδίου στον Προϋπολογισμό του 2019», αναφέρει.

 

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή το 2010 με συνολικό ύψος €2 εκατομμυρίων για οχήματα 15 ετών και άνω (εγγεγραμμένα για 10 χρόνια στην Κύπρο με ενεργή εγγραφή). Προνοούσε την παραχώρηση χορηγίας €1.800 για αγορά καινούργιου μικρομεσαίου αυτοκινήτου με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι 165 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.


Comments

comments

Categories: Οικονομία

Σχετικά με τον Συγγραφέα