Υπογραφή συμφωνιών με Σαουδική Αραβία

Υπογραφή συμφωνιών με Σαουδική Αραβία

 


 


Συνάντηση με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz al Saud είχε σήμερα στο Ριάντ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη χώρα, όπου υπεγράφησαν και τρεις διμερείς συμφωνίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σαουδική Αραβία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έτυχε το μεσημέρι επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, σε ειδική τελετή κατά την οποία στρατιωτικά αγήματα απέδιδαν τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και στη συνέχεια υπεγράφησαν διμερείς συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη Συμφωνία για την Αποφυγή της Διπλής φορολογίας και την παρεμπόδιση τη φοροδιαφυγής αναφορικά με φόρους πάνω στο εισόδημα. Η Συμφωνία υπεγράφη από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Υπουργό Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας.

Υπεγράφη επίσης Εκτελεστικό Πρόγραμμα στον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας. Το Πρόγραμμα υπέγραψαν ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης και ο Υπουργός Μεταφορών και Πρόεδρο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Τέλος, υπεγράφη Μνημόνιο Συναντίληψης αναφορικά με πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Το Μνημόνιο υπέγραψε ο κ. Κασουλίδης και εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας ο Υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας. Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Σχετικά με τον Συγγραφέα