ΥΠΟΙΚ: Αν ήταν στο χέρι μου θα έκλεινα κι άλλα υποκαταστήματα τραπεζών

ΥΠΟΙΚ: Αν ήταν στο χέρι μου θα έκλεινα κι άλλα υποκαταστήματα τραπεζών


Έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, προκάλεσε η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, πως αν ήταν στο χέρι του θα έκλεινε και άλλα υποκαταστήματα τραπεζών.

Η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του πρώην συνεργατισμού σε διάφορες κοινότητες και Δήμους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε πως το κλείσιμο του Συνεργατισμού ήταν μια καταστροφική εξέλιξη για τη χώρα και ότι δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον λαό, και ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο.

Ανέφερε στη συνέχεια πως “η σημερινή ημέρα ήταν η πιο ειλικρινής ημέρα της θητείας του Υπουργού Οικονομικών καθώς στάθηκε ενώπιον της Επιτροπής με παρρησία και είπε πως αν ήταν στο χέρι του θα έκλεινε και άλλα υποκαταστήματα των τραπεζών”. Είπε πως ο κ. Γεωργιάδης είναι πιο πολύ τραπεζίτης των τραπεζών παρά Υπουργός της Κυβέρνησης, και πως η Ελληνική Τράπεζα έδειξε μεγαλύτερη κατανόηση από την Κυβέρνηση στα προβλήματα των πολιτών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρόσθεσε ότι ο ΥΠΟΙΚ εξήγγειλε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2019 θα υπάρχουν 350 υποκαταστήματα τραπεζών στην Κύπρο, και διερωτήθηκε από πού γνωρίζει αυτή την πληροφορία.
«Αυτός δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης μιας πραγματικής δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές, και για τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες είναι τεράστια τα προβλήματα γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τραπεζικό σύστημα και είναι επιζήμιο για την οικονομία».

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως σίγουρα, η κάθε κοινότητα ή ο κάθε Δήμος δεν μπορεί να έχει το δικό του υποκατάστημα. Ωστόσο, πρόσθεσε, χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες για να εξυπηρετείται και να διευκολύνεται ο κόσμος, και αναφέρθηκε στην λειτουργία των κινητών μονάδων μια φορά την εβδομάδα για 12 κοινότητες αρχικά και για άλλες 15 από τον Δεκέμβριο.

Η κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης πως θα πρέπει να γίνει καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για εργαλεία που υπάρχουν και μπορούν και να χρησιμοποιηθούν.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε πως η Κυβέρνηση απέδειξε ακόμα μια φορά ότι είναι κοινωνικά ανάλγητη και αναίσθητη. Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η Βουλή ζήτησε όπως η Κυβέρνηση ασκήσει την επιρροή της και να ενεργήσει ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων.

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως η Κυβέρνηση αποδεικνύεται να είναι πιο σκληρή από τις Τράπεζες, τις οποίες φροντίζει όταν έχουν προβλήματα να πριμοδοτεί και να επιδοτεί από τα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών.

Ο Βουλευτής του Κινήματος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, είπε πως είχαν προειδοποιήσει τον Υπουργό στο παρελθόν και είχαν πάρει το μήνυμα ότι θα εξασφαλίζονταν οι πολίτες από τα υποκαταστήματα της τράπεζας που θα αγόραζαν τη Συνεργατική.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε πως σήμερα ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών “με ύφος χιλίων καρδιναλίων” δήλωσε πως αν ήταν από το δικό του χέρι θα έκλειναν ακόμα περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών, ζητώντας οι τράπεζες να δείξουν λίγο ανθρωπισμό και να καταλάβει ο Υπουργός Οικονομικών ότι οι αριθμοί δεν θα σώσουν τον κόσμο και να δει πώς θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο του λαού.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Comments

comments

Categories: Slider, Ειδήσεις

Σχετικά με τον Συγγραφέα