Γ. Παμπορίδης: Πρέπει να σταματήσουν οι παρελκυστικές προσεγγίσεις

Γ. Παμπορίδης: Πρέπει να σταματήσουν οι παρελκυστικές προσεγγίσεις

Δεν μπορεί κάποιοι να μας δείχνουν με το δάχτυλο, ότι ο κόσμος υποφέρει, ενώ αυτοί είναι οι κύριοι υπαίτιοι της μη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος κάλεσε την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), να προσέλθει και να πει στη Βουλή τι θέλει.

Ο  κ.Παμπορίδης, που βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, απάντησε στο αίτημα της ΠΑΣΥΚΙ για αναβολή της συζήτησης των Κανονισμών για τα εργασιακά της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων και για διάλογο με το Υπουργείο Υγείας, λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει λάβει ακόμη γνώση επί του θέματος, ωστόσο υπέδειξε πως «τους κανονισμούς τους δώσαμε στις συντεχνίες από τον Ιανουάριο και τους συνάντησα πάρα πολλές φορές, με μόνιμη ανταπόκριση ότι δεν δέχονται την αυτονόμηση σε οργανισμό δημοσίου δικαίου».

«Εγώ δεν έχω τέτοιο αίτημα από την ΠΑΣΥΚΙ και εξ’ όσων γνωρίζω, η ΠΑΣΥΚΙ είναι σε έντονες διαπραγματεύσεις με τον διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού», είπε και διερωτήθηκε, πώς μπορεί κάποιος να ζητά αναβολή συζήτησης του θέματος «στην κοιτίδα της Δημοκρατίας που είναι η Βουλή».

Η Βουλή, συνέχισε, είναι ο κόσμος και όποιος έχει να πει κάτι ας το πει ανοιχτά πλέον, να το ακούσει ο κόσμος, «να μας πουν αυτοί που θέλουν αναβολές, πόσες αναβολές θέλουν, πού το θέλουν να καταλήξει το θέμα και αν θέλουν να καταλήξει ή όχι».

Σε έντονο ύφος, ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως «πρέπει να σταματήσουν αυτές οι παρελκυστικές προσεγγίσεις» και πως «δεν μπορεί κάποιοι να μας δείχνουν με το δάχτυλο ότι ο κόσμος υποφέρει, ενώ αυτοί είναι οι κύριοι υπαίτιοι της μη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων».

Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν  τώρα ή δεν θα γίνουν καθόλου, ανέφερε και ζήτησε να σταματήσουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από αφορμές και αιτιάσεις.

» Όλοι έχουν κάτι να πουν, όλοι θέλουν το ΓεΣΥ αλλά όχι τώρα και να δούμε αργότερα. Όχι κύριοι, το πανηγύρι τελείωσε. Ελάτε στη Βουλή να πείτε τι θέλετε, αν θέλετε να ακουστείτε και έχετε το θάρρος της άποψης σας ελάτε στη Βουλή να σας ακούσει ο κόσμος», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος, είπε ο Γιώργος Παμπορίδης, έχει μια εντολή από τον πολιτικό του προϊστάμενο, η οποία ενισχύθηκε με αποφάσεις των πολιτικών αρχηγών και επανέλαβε πως «αν κάποιοι έχουν δεύτερες σκέψεις και έχουν άλλες προτεραιότητες, να βγουν να το πουν του κόσμου, γιατί ο κόσμος πρέπει να ξέρει».

«Δεν έχουν λογική αυτά τα πράγματα πλέον. Συζητούμε 20 χρόνια για την αυτονόμηση και το ΓεΣΥ και μας ζητούν χρόνο για να συζητήσουν τι;», διερωτήθηκε ο Υπουργός Υγείας.