Καταγγελίες Μ.Μαυρίδη για «αυθαίρετο» πάγωμα λογαριασμών της ΣΚΤ

Καταγγελίες Μ.Μαυρίδη για «αυθαίρετο» πάγωμα λογαριασμών της ΣΚΤ

Καταγγελίες ότι ο Συνεργατισμός μετά την οικονομική κρίση του 2013 έχει παγοποιήσει λογαριασμούς παρατραβήγματος εταιρειών, οι οποίες τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διεξαγωγή των εργασιών τους, διατύπωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης.

Όπως ανέφερε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Συνεργατισμός έχει «αυθαίρετα» παγώσει λογαριασμούς εταιρειών, την στιγμή που οι εταιρείες αυτές εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους.

«Παρόλο που τα δάνεια ήταν πλήρως εξυπηρετούμενα, ο Συνεργατισμός θεώρησε ότι οι λογαριασμοί με το παρατράβηγμα έχουν παγοποιηθεί. Για παράδειγμα, μια εταιρεία που έκτιζε σπίτια την κατασκευή των οποίων θα ολοκλήρωνε με τη χρήση του ορίου που είχε στο λογαριασμό και θα τα πωλούσε στη συνέχεια, ήρθε η ΣΚΤ και πάγωσε το λογαριασμό και η εταιρεία δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες της», είπε.

Λέγοντας ότι απέστειλε σχετική επιστολή στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα χωρίς να λάβει απάντηση, ο κ. Μαυρίδης ζήτησε όπως αποσταλεί σχετική επιστολή εκ μέρους της Επιτροπής. Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκε όπως το θέμα εγγραφεί για αυτεπάγγελτη εξέταση.

Tags: cyprus, economy, skt