Κύπρος καλεί Bollywood

Κύπρος καλεί Bollywood

 

Κίνητρα σε Ινδούς επιχειρηματίες για γυρίσματα ταινιών

 

Ιδανικός χώρος γυρισμάτων για ταινίες του «Μπόλιγουντ» (βιομηχανία κινηματογράφου των Ινδιών) μπορεί να καταστεί η Κύπρος, τόνισε σε Ινδούς επιχειρηματίες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία.

Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος σύντομα θα εισαγάγει σχέδιο κινήτρων αναφορικά με τη βιομηχανία κινηματογράφου. Επίσης, ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου. «Η ομορφιά, το κλίμα και ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας, σε συνδυασμό με τα κίνητρα που σκοπεύουμε να εισαγάγουμε, θα καταστήσουν την Κύπρο ένα ιδανικό χώρο κινηματογραφικών γυρισμάτων, για τη βιομηχανία αυτή», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος θα υπογράψει μνημόνια συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Ινδίας στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, των αερομεταφορών, και συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Αναφερόμενος στην κυπριακή ναυτιλία, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι «η Κύπρος διαθέτει τον 10ο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, τον 3ο μεγαλύτερο στην ΕΕ, ενώ ως ναυτιλιακό κέντρο διαχείρισης η Κύπρος είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις ανά το παγκόσμιο και το πρώτο στην ΕΕ».

Επίσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό φόρουμ, δήλωσε ότι άλλος ένας τομέας συνεργασίας, που θα μπορούσε να διερευνηθεί, είναι αυτός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Tags: cyprus, economy, india