Πολλές οι προοπτικές ανάπτυξης του Franchise στην Κύπρο

Πολλές οι προοπτικές ανάπτυξης του Franchise στην Κύπρο

Στην επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών με το μοντέλο του franchise αναμένεται να καταλήξουν πολλές B2B συναντήσεις που έγιναν στα πλαίσια της 1ης Μεσογειακής Έκθεσης Franchise που διοργανώθηκε από το ΕΒΕ Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης που διήρκησε δύο μέρες, επιχειρηματίες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού είχαν συναντήσεις με σκοπό να συνεργαστούν στον τομέα του franchise.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος 27 επιχειρήσεις από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ την επισκέφθηκαν εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι του τομέα αυτού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις που έγιναν από Κύπριους και ξένους ειδικούς, οι οποίοι ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους για το θεσμό του franchise, τον τρόπο λειτουργίας του και τις τάσεις που υπάρχουν διεθνώς γι’ αυτό το μοντέλο επιχειρηματικότητας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και μεταξύ άλλων είπε ότι ο Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και θα προσελκύσει εταιρείες του εξωτερικού.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας, Στέλιος Αναστασιάδης είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου θα συνδράμει σημαντικά στην οικονομία του τόπου καθώς θα αναδείξει τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί από κυπριακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του franchise, αλλά και θα υπογραμμίσει τις δυνατότητες και ευκαιρίες που παρέχει η κυπριακή οικονομία τόσο σε Κύπριους επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό, όσο και σε ξένους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο.

Το ΕΒΕΛ θα επαναλάβει την Έκθεση franchise και το 2018, αφού στόχος είναι όπως η Έκθεση καταστεί ετήσιος θεσμός για τη Λευκωσία.

Tags: cyprus, franchise