Πόλος έλξης αγοραστών το Limassol Del Mar

Πόλος έλξης αγοραστών το Limassol Del Mar

Σε πόλο έλξης αγοραστών πρωτόγνωρης επιχειρηματικής εμβέλειας απ’ όλο τον κόσμο εξελίσσεται το έργο Limassol Del Mar, βάζοντας έτσι την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων και σύγχρονων έργων.

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο σε μια από τις πιο «in» παραλιακές περιοχές της Λεμεσού, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα από όλα τα διαμερίσματα.

Το έργο εκτείνεται σε 170 μέτρα παραθαλάσσιας πρόσοψης σε ένα οικόπεδο 34,000 τμ. και η συνολική επενδυτική αξία του οποίου ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Διαθέτει 168 υπερπολυτελή ιδιαίτερα ευρύχωρα διαμερίσματα, 2,3, και 4 υπνοδωματίων, και με μεγάλες βεράντες οι οποίες ενώνονται με τους εσωτερικούς χώρους. Ως αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα του σημειώνεται το γεγονός ότι όλα τα διαμερίσματα έχουν απρόσκοπτη θέα προς την θάλασσα, σχεδόν από όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου ανέφερε χαρακτηριστικά πως αναπτυξιακά έργα επιπέδου Limassol Del Mar αποτελούν αναζωογονητική ανάσα τόσο για την πόλη που τα φιλοξενεί όσο και για την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου.

Πρόκειται για μια κοινοπραξία των Ομίλων Λεπτός και Δ. Ζαβός και η πρώτη φάση του αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019.

Οι επικεφαλείς της κοινοπραξίας στην επίσημη παρουσίαση ανέλυσαν με τον δικό τους τρόπο το Limassol Del Mar προσφέροντας τη δική τους προσωπική οπτική γωνία.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου D. Zavos, Μιχάλης Ζαβός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Limassol Del Mar είναι ένα έργο ορόσημο και χωρίς καμιά αμφιβολία πρόκειται να βάλει την Κύπρο στον χάρτη των πιο αξιόλογων και επιβλητικών έργων παγκοσμίως. «Με το έργο Limassol Del Mar μπορούμε, εμείς οι Κύπριοι επιχειρηματίες, να βλέπουμε επιτέλους στα μάτια όλους τους ξένους δημιουργούς μεγάλων έργων του εξωτερικού και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι και εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Επίσης, ο κ. Ζαβός τόνισε ότι το έργο αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κυπριακής οικονομίας αφού πρόκειται να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, να φέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από το εξωτερικό και να εισφέρει εκατομμύρια από φορολογίες και άλλα τέλη προς τα ταμεία του κράτους.

Ο Αντιπρόεδρος του Leptos Group, Παντελής Λεπτός, ανέπτυξε το έργο τονίζοντας ότι αποτελεί μια αμιγώς ιδιωτική επένδυση με πρωταγωνιστές δύο κυπριακές εταιρείες. «Είναι άλλη μια απόδειξη», ανέφερε ο κ. Λεπτός «ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο DNA των Κυπρίων».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου για το έργο, ο κ. Λεπτός ανέφερε ότι το έργο έχει γίνει πόλος έλξης αγοραστών πρωτόγνωρης επιχειρηματικής εμβέλειας απ’ όλο τον κόσμο. «Ενώ η ζήτηση από το εξωτερικό έχει αυξητικές τάσεις πρέπει να υπογραμμιστεί η θετική αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.» Ο κ. Λεπτός ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό προπώλησης έχει φτάσει το 60% της πρώτης φάσης και ότι τα έσοδα αυτά, αποτελούν σημαντική ένεση ρευστότητας για την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου, αλλά εξασφαλίζουν και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής ολόκληρου του έργου δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Το Limassol Del Mar θα παρέχει επίσης υπηρεσίες και εξυπηρέτηση πεντάστερου ξενοδοχείου, γυμναστήριο καθώς και Club House. Η δημιουργία εμπορικής οδού ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο ισόγειο των κτηρίων αναμένεται να αποτελέσει τον απόλυτο προορισμό για ψώνια, ελκύοντας ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Το επώνυμο εστιατόριο και η καφετέρια που θα έχουν το προνόμιο να ενταχθούν στο Limassol Del Mar αναμένεται να γίνουν τα νέα hot spot στη Λεμεσό.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το Limassol Del Mar υπογράφεται από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Benoy στο Λονδίνο, γνωστό για τα μεγάλα τους έργα, όπως το Ferrari Theme Park στο Abu Dhabi και το Wesfield στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τους UDS Architects στην Κύπρο.