Στόχος να καταστεί θεσμός η 1η Έκθεση Franchise στην Κύπρο

Στόχος να καταστεί θεσμός η 1η Έκθεση Franchise στην Κύπρο

Την 1η Έκθεση Franchise στην Κύπρο, διοργανώνει στη Λευκωσία το διήμερο 25-26 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ). Mε την έκθεση Mediterranean Franchise Fair, το Επιμελητήριο προσδοκά να προωθήσει το θεσμό των franchise επιχειρήσεων και να παρουσιάσει στον εμπορικό κόσμο της χώρας όλα τα δεδομένα που αφορούν το σύγχρονο franchise.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Στέλιος Αναστασιάδης, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη νέα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου η οποία, όπως είπε, εντάσσεται στις διαχρονικές προσπάθειες για ανάδειξη της Λευκωσίας σε επιχειρηματικό κέντρο. Πρόσθεσε ότι αυτή η περιφερειακή Έκθεση μπορεί να καταστεί θεσμός, αναδεικνύοντας την Κύπρο ως χώρα εξειδικευμένων εκθέσεων που ενδιαφέρουν πραγματικά τον επιχειρηματικό κόσμο.

Στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος με περίπτερα επιχειρήσεις franchise, ενώ ξένοι και Κύπριοι ειδικοί του τομέα θα μιλήσουν για το θεσμό του franchise, για το νομικό πλαίσιο που υπάρχει διεθνώς και στην Κύπρο, για τις τάσεις του franchise και να δώσουν πρακτικές συμβουλές σε όσους ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τομέα αυτό.

Η Έκθεση θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα γι’ αυτό και έχουν προκληθεί και έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος επιχειρήσεις και αλυσίδες εταιρειών από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τον Καναδά και τη Μέση Ανατολή.

Από την άλλη ο Δήμος Λευκωσίας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και θα προσελκύσει εταιρείες του εξωτερικού, δήλωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, χαιρετίζοντας την έναρξη της 1ης Μεσογειακής Έκθεσης Franchise που διοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε ότι ήδη υπάρχουν απτά, θετικά αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας ειδικά σε ότι αφορά τον τομέα του franchise.

«Είμαστε μάλιστα βέβαιοι ότι τα επόμενα χρόνια οι καρποί των προσπαθειών αυτών θα είναι ακόμα μεγαλύτεροι καθώς, λόγω και των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Λευκωσία, η πόλη θα αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο που θα την καταστήσει μια πραγματική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ικανή να προσελκύσει νέες και μεγαλύτερες επενδύσεις» σημείωσε.

Όπως ανέφερε, «ο τομέας του franchise φαίνεται ότι έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από Κύπριους επιχειρηματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, αλλά και ξένους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν οικονομικές δραστηριότητες στο νησί μας».