TraCar – Ο συνδετικός κρίκος ταξιδιωτών και εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων

TraCar – Ο συνδετικός κρίκος ταξιδιωτών και εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων

 


Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

TraCar, πρόκειται για μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, που στοχεύει στο να συνδέσει τους ταξιδιώτες με τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες στους χρήστες.

Μέσα από το έξυπνο chatbot της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να βρει ανταγωνιστικές επιλογές για την ενοικίαση του, συμβουλές και προτάσεις για το ταξίδι του, καθώς και οδηγίες για την ασφάλεια στη χώρα που ταξιδεύει. Οι χρήστες, μπορούν να επεξεργαστούν το πλάνο ενοικίασης, αλλά και το πλάνο ασφάλισης, στην περίπτωση που θέλουν να προσθέσουν και άλλους οδηγούς.

Από την άλλη πλευρά, στις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων, δίνεται η πλατφόρμα αποδοτικής διαχείρισης του στόλου τους. Με το TraCar γίνεται πιο εύκολη διαχείριση των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη την διαθεσιμότητα και τη ζήτηση της αγοράς. Με αγορές μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστες λαμβάνουν προνόμια και εκπτώσεις.

Οι Κυπριακές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μέσω της εγγραφής τους στην ιστοσελίδα www.tracar.eu θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή δωρεάν, η οποία θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι του 2018.

Ο Δανιήλ Σουριανός είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Όσον αφορά τη δημιουργία του TraCar, αυτή ξεκίνησε αρχικά από τον Δανιήλ Σουριανό και το Δημήτρη Τίρκα, με την ομάδα του TraCar να κερδίζει τους διαγωνισμούς “Business Idea Competition”, University of Lancashire Cyprus και “Pitch Battle”, StartUp Academy Cyprus. Ο Δανιήλ Σουριανός, μιλώντας στο Ευρωκέρδος, ανέφερε πως τον Μάρτιο του 2016 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του εκκολαπτηρίου νεοφυών εταιρειών (Startups) του GRAVITY Ventures Incubator που ανήκει στο Πιστοποιημένο Επιχειρηματικό Κέντρο Kαινοτομίας CyRIC (European Business Innovation Center EU-BIC). «Μέσα από το πρόγραμμα του GRAVITY, το επιχειρηματικό μοντέλο άλλαξε έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες των πολυάριθμων τοπικών εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους, μέσω της δημιουργίας μιας πλατφόρμας, όπου μπορεί να εμφανίζει στα δυαδικτιακά μέσα την διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων ενοικίασης δίνοντας περισσότερες ανταγωνίστηκες επιλογές στους ταξιδιώτες», σημείωσε.

Ακολούθως το TraCar συμμετείχε σε Διεθνείς Εκθέσεις νεοφυών επιχειρήσεων (Startups) όπως WebSummit και Slush, όπου υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από επενδυτές. Tώρα, βρίσκεται στα τελικά στάδια διάθεσης του στην αγορά, ενώ πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην αναζήτηση επενδυτών.

Τι κάνει όμως αυτή την εφαρμογή να ξεχωρίζει; Ο κ. Σουριανός ανέφερε πως η εφαρμογή δίνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον ταξιδιώτη για το ταξίδι του. «Θα λέγαμε πως, η εφαρμογή είναι ο προσωπικός τουριστικός οδηγός του ταξιδιώτη, παρέχοντας του πληροφορίες για τα αξιοθέατα, καθώς και πληθώρα από διάσημες εναλλακτικές διαδρομές που ακολούθησαν οι περισσότεροι ταξιδιώτες. Επίσης, προσφέρει άνεση και αποδοτικότητα στις εταιρείες ενοικιάσεων, καθώς μπορούν να διαχειριστούν τον στόλο τους από οποιοδήποτε μέρος, μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Αποκτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τις ενοικιάσεις τους και χωρίς να υπάρχουν ανοίκιαστα οχήματα».

Καταλήγοντας είπε πως μέσα από αυτή την καινοτόμα εφαρμογή, προσφέρονται περισσότερα στατιστικά στοιχεία προς τις εταιρείες, καθώς και λιγότερη γραφειοκρατία, αφού όλα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Ο Δανιήλ Σουριανός είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. To 2016 εργάστηκε ως προγραμματιστής λογισμικού στο Πανεπιστήμιο της Οστράβας (Τσεχία) και το 2017 επιλέγηκε από το Επιχειρηματικό Κέντρο Καινοτομίας CyRIC για την εκπόνηση της διατριβής του. Τον  Ιούλιο του 2017 πήρε υποτροφία από το European Innovation Academy στην Πορτογαλία, για εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας. Τα τελευταία δύο χρόνια ενασχολείται στην ανάπτυξη της νεοφυούς επιχείρησης TraCar και έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς συμπεριλαμβανομένου και υποτροφιών από  την Google και το Founder Institute.

Παράλληλα έχει επιλεγεί ως πρεσβευτής του κέντρου επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, κατάφερε να κερδίσει μαζί με την ομάδα του NestFold τον διεθνή διαγωνισμό της NASA “Space Apps Hackathon 2017” ενώ για αυτή του την διάκριση τον Απρίλιο του 2018, έλαβε και το βραβείο της χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης» από την Οργάνωση νέων επιστημόνων και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.tracar.eu

Πηγή: Έντυπο Περιοδικό Ευρωκέρδος