Ψηφιοποίηση προσωπικών δεδομένων των ασθενών μέσω του Asclepius

Ψηφιοποίηση προσωπικών δεδομένων των ασθενών μέσω του Asclepius

 


Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Η συζήτηση μεταξύ φίλων για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομειακά ιδρύματα της Κύπρου, η έλλειψη ψηφιοποίησης, και η δυσκολία διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία του Asclepius Medical Solutions. Ένας εκ των φίλων που έδωσαν τα χέρια για τη δημιουργία αυτής της νεοφυειούς επιχειρήσης είναι ο Μάριος Γεωργίου, ο οποίος μας εξηγεί πιο κάτω τι είναι το Asclepius Medical Solutions και τι το κάνει να κάνει να ξεχωρίζει.

 

Tι είναι το Asclepius Medical Solutions και που απευθύνεται;

Το Asclepius Medical Solutions είναι μια εταιρεία ομπρέλα. η οποία δίνει άμεσες λύσεις στα προβλήματα διαχείρισης ιατρικών ινστιτούτων. Τα προγράμματα που παρέχουμε είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε πελάτη, είτε είναι ιατρός, κλινική, ινστιτούτο ή ακόμα και μεγάλο νοσοκομείο.

Το Asclepius απευθύνεται σε όλων των ειδών ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα και έχει σκοπό την ψηφιοποίηση και την άμεση πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα των ασθενών από το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό. Η εισαγωγή τεχνητής νοημοσύνης, τα τρισδιάστατα μοντέλα του ανθρωπίνου σώματος και οι αλγόριθμοι εκμάθησης είναι μερικά μόνο από τα πολλά και καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Asclepius. Με γνώμονα την μελλοντική ανάπτυξη, η αρχιτεκτονική του προγράμματος διαμορφώθηκε έτσι ώστε τα δεδομένα του να αποθηκεύονται σε διαπιστευμένους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας servers για ασφαλή φύλαξη ιατρικών δεδομένων στο cloud.

Πως προέκυψε η δημιουργία του;

Η δημιουργία του Asclepius προέκυψε όταν συζητούσαμε με δύο φίλους για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα  νοσοκομειακά ιδρύματα της Κύπρου. Αναγνωρίσαμε την έλλειψη ψηφιοποίησης, την δυσκολία διαχείρισης  των προσωπικών δεδομένων του ασθενή καθώς και την σχεδόν μηδαμινή συνεργασία των επιμέρους τμημάτων.

Σαν νέοι επιστήμονες, θεωρήσαμε υποχρέωση μας να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας φτιάχνοντας ένα καινοτόμο σύστημα με πρωταρχικό σκοπό να βελτιώσουμε τις τοπικές υπηρεσίες και έτσι γεννήθηκε το Asclepius.

Τι το κάνει να ξεχωρίζει;

Το Asclepius είναι μία μοναδική πλατφόρμα η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά ιατρικά επαγγέλματα. Στη δημιουργία του προγράμματος συμμετείχαν ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί και χημικοί οι προσέφεραν την τεχνογνωσία και εμπειρία τους για να δημιουργηθεί αυτό το πόνημα. Μέσω του Asclepius ο ιατρός μπορεί να εκμεταλλευτεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και εκμάθησης για να εκλάβει εισηγήσεις σχετικά με την ιατροφαρμακευτική αγωγή.

Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατα μοντέλα του ανθρωπίνου σώματος, ο ασθενής μπορεί να πληροφορηθεί τα αίτια της νόσου, πως τον επηρεάζει και πως θα βοηθήσει η παρεχόμενη θεραπεία.

Λίγα λόγια για τον Μάριο Γεωργίου;

Επαγγελματίας προγραμματιστής, βιβλιοφάγος, ερασιτέχνης μάγειρας, φωτογράφος, ερευνητής, ταξιδιώτης, blogger. Ασύνδετα ενδιαφέροντα που όμως όλα συνετέλεσαν, με το λιθαράκι τους, σε ένα ατελείωτο μαγικό ταξίδι για αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο. «Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Asclepius με συμβόλαιο μια χειραψία μεταξύ φίλων σε κάποιο άγνωστο cafe».

Περισσότερα στην ιστοσελίδα http://asclepiusmed.solutions

Πηγή: Έντυπο Περιοδικό Ευρωκέρδος