7000 Αυστριακοί συνταξιούχοι στην Κύπρο για διακοπές

7000 Αυστριακοί συνταξιούχοι στην Κύπρο για διακοπές

 

Ανάλογος αριθμός Αυστριακών επισκεπτών αναμένεται και την Άνοιξη του 2018.

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πρώτη χρονιά επίσκεψης στην Κύπρο πέραν των 7000 Αυστριακών συνταξιούχων, μελών της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας PVO (Pensionisternverband) και η οποία διοργανώθηκε από τη θυγατρική της εταιρεία  Senioren Reisen, που ανήκει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αυστρίας και είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη οργάνωση ηλικιωμένων στην Αυστρία.

Μετά από εντατικές προσπάθειες  του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού,  που άρχισαν από το 2015 και ολοκληρώθηκαν το 2016, επετεύχθη η επιλογή της Κύπρου, για να προστεθεί  έτσι ακόμη ένα λιθαράκι στην  μεγάλη προσπάθεια για  αύξηση  των αφίξεων εκτός των μηνών του καλοκαιριού.  Στην σημαντική αυτή προσπάθεια και στην επιτυχημένη  υλοποίηση της συνέβαλαν, έκτος από τον Οργανισμό και η Hermes Αirports, ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο (Summertimes), τα ξενοδοχεία τα οποία επιλέγηκαν να φιλοξενήσουν τους Αυστριακούς επισκέπτες (Tsokos Hotels), οι τοπικές αρχές, οι ξεναγοί που ανέλαβαν την συνοδεία των επισκεπτών κ.α.

Σαν βάση του ταξιδιού επιλέγηκε η περιοχή Αγ. Νάπας/Πρωταρά, όμως  πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, δίδοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν το νησί εκτός της καλοκαιρινής περιόδου. Το πρόγραμμα τους περιλάμβανε υποχρεωτικές εκδρομές, ενώ υπήρχε η δυνατότητα επιλογής από μια σειρά προαιρετικών εκδρομών και δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο και επέλεξε η πλειονότητα των συμμετασχόντων.

Τα συγκεκριμένα ταξίδια, πέραν του οφέλους που είχαν για την Κύπρο όσο αφορά την δημιουργία τουριστικής κίνησης σε μια χαμηλή σχετικά περίοδο και των εσόδων από τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν, συνέβαλαν και στην προβολή της Κύπρου στην Αυστριακή αγορά αφού κατά την διάρκεια των 5 βδομάδων συνόδευσαν τις ομάδες δημοσιογράφοι από τοπικά έντυπα και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και συνεργείο από την κρατική τηλεόραση.

H επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου χρόνου αποδεικνύει, πέραν κάθε αμφιβολίας, την δυνατότητα της Κύπρου να φιλοξενεί τουρισμό και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, προσφέροντας ένα φάσμα δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε διάφορα τμήματα της αγοράς, πέραν του ήλιου και θάλασσας (Τρίτη ηλικία, αθλητικός τουρισμός κ.α.) αλλά και της δυνατότητας της να αναλαμβάνει με επιτυχία την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων κλπ. που απαιτούν συντονισμό και συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων.

Ανάλογος αριθμός Αυστριακών επισκεπτών αναμένεται και την Άνοιξη του 2018.