Α. Νεοφύτου: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας σ’ όλα τα επίπεδα

Α. Νεοφύτου: Απαράδεκτες οι ενέργειες της Τουρκίας σ’ όλα τα επίπεδα


Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας σ’ όλα τα επίπεδα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του στην Πάφο και κληθείς να σχολιάσει την κινητικότητα που παρατηρείται από πλευράς των Τούρκων για την Αμμόχωστο.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως γίνεται μέρα με τη μέρα, πιο επιθετική όχι μόνο στην περιφέρεια αλλά και εντός Κύπρου με κινήσεις, όπως είπε, παράνομες έκνομες που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ.

Για τη νέα προκλητική ενέργεια που έχει να κάνει με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε πως είναι ξεκάθαρη η τακτική της Τουρκίας, να προχωρεί σε νέα τετελεσμένα για να επιβάλλει με το δικό της τρόπο τους όρους του παιχνιδιού.

Είναι είπε, μια επικίνδυνη προσέγγιση, που χρειάζεται πολύ σύνεση και σωφροσύνη. Χρειαζόμαστε συνέχισε, “να παραμείνουν τα ευρωπαϊκά και διεθνή ερείσματα και να προσπαθήσουμε με την πειθώ μας, την αξιοπιστία μας και με την σταθερότητα στις θέσεις μας ,να πείσουμε Ευρώπη και διεθνή παράγοντα , πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Τουρκία για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, μέσα από μια δίκαιη, λειτουργική και με σεβασμό στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, λύση”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ