Άγκυρα: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή του 1974

Άγκυρα: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή του 1974


Σε νέα πρόκληση προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Παρασκευής, χαρακτηρίζοντας «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή του 1974 στην Κύπρο.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε σε απάντηση της κοινής δήλωσης που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου στην τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 1963 -1974 στο νησί και να αποδίδεται το Κυπριακό πρόβλημα στην ειρηνευτική επιχείρηση που διεξήγαγε η Τουρκία το 1974 βασισμένη σε δικαιώματα που πηγάζουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που απορρέουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού».

Αυτοί που πραγματοποιούν βήματα στην περιοχή εις βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, καθώς και εκείνοι που αγνοούν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα επιτύχουν ποτέ τους στόχους τους». Πηγή: insider