Αίγυπτος: Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Επανάσταση της 30ής Ιουνίου 2013 στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την Επανάσταση της 30ής Ιουνίου 2013 στην Αίγυπτο

 

Ήταν 30 Ιουνίου του 2013,όταν η Αίγυπτος άλλαζε σελίδα με την Επανάσταση που οδήγησε τον – αποβιώσαντα εδώ και λίγες ημέρες – Μοχάμεντ Μόρσι εκτός εξουσίας και τη χώρα να παίρνει τον δρόμο της μέσα σε έξι μήνες για εκλογές που έφεραν στο πηδάλιο της Αιγύπτου τον Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Έναν ηγέτη, που συγχαίρουν σήμερα με μηνύματά τους για τη μεγάλη επέτειο διάφοροι ομόλογοί του, όπως ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Χαρακτηριστικά είναι τα σημερινά συγχαρητήρια μηνύματα που απέστειλαν προς τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τόσο ο Υπουργός Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής Μοχάμεντ Ζάκι όσο και ο Μεγάλος Μουφτής Σάουκι Άλαμ αλλά και ο Πατριάρχης της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄, που αναφέρονται στην συνεισφορά του Αιγυπτίου ηγέτη στην διατήρηση της ενότητας στη χώρα.

Επίσης, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο τόνισε ότι η Επανάσταση της 30ής Ιουνίου έσωσε την Αίγυπτο και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή από τον έλεγχο του θρησκευτικού φασισμού.

«Μετά την αιγυπτιακή επανάσταση, η Αίγυπτος κατάφερε να αποκαταστήσει τον περιφερειακό και αφρικανικό ρόλο της, να ξεκινήσει μεγάλα εθνικά έργα και να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, απευθύνοντας εγκάρδιο χαιρετισμό προς τον Πρόεδρο Αλ Σίσι και τον αιγυπτιακό λαό με την ευκαιρία της 6ης επετείου της Επανάστασης της 30ής Ιουνίου. Πηγή: ΚΥΠΕ