Ακόμη πιο Active Προορισμός η Πάφος – Εννέα Νέες Ποδηλατικές Διαδρομές

Ακόμη πιο Active Προορισμός η Πάφος – Εννέα Νέες Ποδηλατικές Διαδρομές


Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με τον γνωστό επαγγελματία ποδηλασίας κον Μιχάλη Χατζηιωάννου της Bikin’ Cyprus Adventures και την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού έχουν πρόσφατα ολοκληρώσει την πρώτη φάση σχεδιασμού και δημιουργίας ποδηλατικών διαδρομών στην επαρχία Πάφου.

Με στόχο την ανάδειξη της υπαίθρου, των πανέμορφων τοπίων και της ιδιαίτερης μορφολογίας των κοινοτήτων της Πάφου, έχουν δημιουργηθεί τέσσερις νέες διαδρομές που καλύπτουν κατά κύριο λόγο την βοριοανατολική Πάφο.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η υλοποίηση της δεύτερης φάσης η οποία περιλαμβάνει πέντε διαδρομές που θα καλύψουν τις περιοχές, Πέγειας, Κοινοτήτων Λαόνα, Πόλης Χρυσοχούς, Νέου χωρίου και Ακάμα.

Οι επισκέπτες της Επαρχίας Πάφου μπορούν να απολαμβάνουν πλέον την συναρπαστική εμπειρία της ποδηλασίας ακόμη πιο αναβαθμισμένη ως μέρος των ευρύτερων διακοπών στην Πάφο, ως ενός μαγευτικού προορισμού δραστηριοτήτων, περιπέτειας, αλλά και επαγγελματικής προπόνησης.

Παράλληλα, η ΕΤΑΠ και οι συνεργάτες της έχουν σε εξέλιξη προσπάθεια εξεύρεσης των απαιτούμενων κονδυλίων για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων ενώ σε πλήρη υλοποίηση βρίσκεται το πλάνο προώθησης και γνωστοποίησης των νέων αυτών διαδρομών μέσα από εξειδικευμένα κανάλια προώθηση ποδηλατικού τουρισμού. Μεταξύ άλλων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πλατφόρμες αθλητικού περιεχόμενου, απευθείας επαφές με ποδηλατικά club εξωτερικού και εξειδικευμένους τουριστικούς πράκτορες, χρήση παγκόσμιας εμβέλειας appsκ.α είναι μερικές από τις ενέργειες που υλοποιούνται και μέσα που χρησιμοποιούνται.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νάσος Χατζηγεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου ανέφερε ότι η Πάφος διαθέτει όλα τα συστατικά για να καταξιωθεί ως Active/Αθλητικός προορισμός.Το “πάζλ” σιγά σιγά συμπληρώνεται και αυτό που χρειάζεται είναι να οργανωθούν περαιτέρω οι εμπειρίες και να προωθηθούν εντατικά στα σωστά κανάλια.

Η ΕΤΑΠ Πάφου, ευχαριστεί όλους τους εταίρους για τις προσπάθειες που καταβάλουν για ανάπτυξη του τουρισμού της Επαρχίας.