Ακυρώθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου

Ακυρώθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου


Ακυρώνεται για πρώτη φορά στα 56 της χρόνια

Την ακύρωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), λόγω της έξαρσης του κοροναϊού Covid-19, αποφάσισαν το βράδυ της Παρασκευής οι διοργανωτές της.

Όπως είχε γράψει το insider.gr από νωρίς η έκθεση ήταν πολύ πιθανό να ακυρωθεί ,παρά τις διαβεβαιώσεις της διοργανώτριας αρχής, αφού όλο και περισσότερα ηχηρά ονόματα του τουριστικού χώρου ακύρωναν την συμμετοχή τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας αποφάσισαν την ακύρωση της Έκθεσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Μαρτίου.

«Με 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες η ΙΤΒ έχει τεράστια σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Διαχειριζόμαστε πολύ σοβαρά την ευθύνη μας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, των εκθετών και των εργαζομένων. Με βαριά καρδιά αντιμετωπίζουμε την ακύρωση της ΙΤΒ 2020, η οποία έχει καταστεί πλέον αναγκαία», δήλωσε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διοργανώνει την έκθεση, Κρίστιαν Γκέκε. Ο δε πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της διοργάνωσης, Βολφ-Ντίτερ Βολφ, τόνισε ότι στα 56 χρόνια της η ΙΤΒ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια συγκρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ