Ανακάμπτει η Wall Street μαζί με το δολάριο

Ανακάμπτει η Wall Street μαζί με το δολάριο

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι δείκτες, με την παραπομπή Τραμπ και το εμπόριο στο επίκεντρο. Ράλι για το δολάριο. Άλμα 5% για τη Nike. Στο 1,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 1,8% για τον χρυσό

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές την Τετάρτη, μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα μπορεί να υπογραφεί νωρίτερα από ότι αναμένεται και ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την παραπομπή του προέδρου.

O Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 26.977 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,65% υψηλότερα στις 8.045 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,45% στις 2.977 μονάδες.

«Θέλουν απεγνωσμένα να κάνουν μια συμφωνία. Μπορεί να γίνει νωρίτερα από ότι νομίζετε» τόνισε σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ο κ. Τραμπ σύμφωνα με το Reuters.

Μόλις την προηγούμενη ημέρα ο κ. Τραμπ είχε επικρίνει σφοδρά τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας στην ομιλία που έδωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, λέγοντας πως δεν θα αποδεχτεί μια «κακή συμφωνία» με την Κίνα.

Εν τω μεταξύ, Δημοκρατικοί βουλευτές ξεκίνησαν χθες διαδικασία παραπομπής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο υποψιάζονται ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του, με σκοπό να ζημιώσει τον πιθανό αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2020, Τζο Μπάιντεν.

Η είδηση οδήγησε τις μετοχές σε ισχυρές απώλειες την Τρίτη, τις μεγαλύτερες τον τελευταίο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,04% στα 56,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,32% στα 1.535 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,098 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο μίας μονάδας βάσης, στο 1,65%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike ενισχύεται 5% στα 91 δολάρια, μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άλμα 6,8% σημειώνει η μετοχή της Philip Morris, μετά την ανακοίνωση ότι βάζει τέλος στις συνομιλίες συγχώνευσης με την Altria.

Πηγή: euro2day.gr