Αντικατάσταση των καρτών της Τράπεζας Κύπρου

Αντικατάσταση των καρτών της Τράπεζας Κύπρου

 

30 αιώνες κυπριακής ιστορίας στην κάρτα σου

 

Στη σταδιακή αντικατάσταση των καρτών της προχωρεί η Τράπεζας Κύπρου. Ο νέος σχεδιασμός για τις κάρτες της Τράπεζας Κύπρου Visa και MasterCard, είναι εμπνευσμένος από αρχαία κυπριακά αγγεία της συλλογής του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου. Οι κάτοχοι καρτών της Τράπεζας Κύπρου θα λαμβάνουν στα χέρια τους τις νέες κάρτες, μόλις περάσει η ημερομηνία λήξης των υφιστάμενων καρτών.

Βασική πηγή έμπνευσης στο νέο σχεδιασμό ων καρτών είναι οι αναπαραστάσεις διαφόρων αρχαίων αντικειμένων που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη στο Πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Μιλώντας σήμερα σε Διάσκεψη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες κάρτες,  ο Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κ. Χάρης Πουαγκαρέ ανέφερε πως «με τις νέες κάρτες θέλουμε να δώσουμε πρόσθετη περηφάνια και αξία σε κάθε Κύπριο πελάτη μας, δίνοντάς του πρόσθετο λόγο αλλά και κίνητρο να τις έχει ως πρώτη επιλογή στο πορτοφόλι του και στις καθημερινές του συναλλαγές».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «η Τράπεζα Κύπρου είναι και θα παραμένει συνυφασμένη με την ιστορία της Κύπρου, την ανάπτυξη και την πρόοδό της, την ευημερία του λαού της, τους αγώνες, ακόμη και τις δοκιμασίες της. Γιατί η Τράπεζα Κύπρου είναι ίδια η Κύπρος!».

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου κ. Μιχάλης Περσιάνης πρόσθεσε ακόμη ότι «εδώ και 26 αιώνες, από τότε που η ανθρωπότητα άρχισε να χρησιμοποιεί νομίσματα, το χρήμα -τα νομίσματα- λειτουργούν και ως φορέας ταυτότητας.

Φέρουν εικόνες και σχέδια τα οποία συμβολίζουν την ταυτότητά τους του βασιλιά, του κράτους, του έθνους που τα εκδίδει: Την ιστορία, τις αξίες, τον πολιτισμό τους. Σήμερα, καθώς το νόμισμα και το χαρτονόμισμα αντικαθίστανται σταδιακά από την κάρτα, η παράδοση συνεχίζεται. Γι αυτό και οι νέες μας κάρτες φέρουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοσή μας».

Ο καλλιτέχνης Δημήτριος Οικονόμου, εμπνευστής των σχεδίων που αναπαρίστανται στις νέες ανανεωμένες κάρτες, στο δικό του σύντομο χαιρετισμό ανέφερε: «Ως Κύπριος, θέλω όπου κι αν βρίσκομαι να κρατάω στο χέρι μου ένα κομμάτι της ιστορίας μου, να βλέπω ένα κομμάτι της ομορφιάς της πατρίδας μου και να αισθάνομαι την περηφάνια της καταγωγής μου.

Ως καλλιτέχνης, επιθυμώ να μεταφέρω στους κατόχους των καρτών της Τράπεζας Κύπρου, ένα κομμάτι του νησιού μας.

Ως άνθρωπος ελπίζω πως κάθε συναλλαγή με τις νέες κάρτες της Τράπεζας Κύπρου, θα αποτελέσει όχι μια ακόμη ανταλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών αλλά μια μεταφορά πολιτισμού και αξιών».

Tags: boc, cyprus