Αρχιεπίσκοπος: Kαι άγγελος εξ ουρανού δεν έσωζε τη ΣΚΤ

Αρχιεπίσκοπος: Kαι άγγελος εξ ουρανού δεν έσωζε τη ΣΚΤ

 


«Και άγγελος εξ ουρανού να κατέβαινε δε θα μπορούσε να σωθεί ο Συνεργατισμός», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Active.

Κληθείς να σχολιάσει τις τρέχουσες εξελίξεις, όσον αφορά το πόρισμα της Ερευνητικής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, επεσήμανε ότι «δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει τιμωρία, διότι την κατάσταση στον Συνεργατισμό την παρακολουθούσα εδώ και μισό αιώνα και άρχισε να καταστρέφεται εδώ και πολλές δεκαετίες. Έκανε λάθη και η κυβέρνηση και ο Χάρης, αλλά και άγγελος εξ ουρανού να κατέβαινε δε θα μπορούσε να σωθεί».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην ύπαιθρο οι περισσότεροι κοινοτάρχες ήταν και γραμματείς στα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα και είχαν υπό τον έλεγχό τους τα ταμιευτήρια των χωριών, κάνοντας κακοδιαχείριση.

Όσον αφορά τo θέμα της πολιτικής ευθιξίας ανέφερε ότι «φταίμε όλοι. Και οι άλλοι που τρώνε και εμείς που σιωπούμε», ενώ σχολίασε ότι πρέπει και Γενικός Εισαγγελέας να βάλει κάποιους φυλακή προς παραδειγματισμό.

Κληθείς να σχολιάσει καταληκτικά την κατάσταση της υγείας του μετά την περιπέτεια που πέρασε ανέφερε «Δόξα σοι ο θεός είμαι καθαρός. Ο καρκίνος δεν ταίριαζε με τον χαρακτήρα μου». Πηγή: philenews

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ