Ας παραδειγματιστούμε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ας παραδειγματιστούμε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έδρασε προληπτικά και οργανωμένα στον κορωνοϊό και κατάφερε να διασφαλίσει τόσο την υγεία του προσωπικού του και των φοιτητών του, όσο και την ομαλή ακαδημαϊκή τους πορεία

Λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προστασίας κατά την πανδημία  SARS-CoV-2, η Κύπρος κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών και να καταστεί ένα από τα πιο ασφαλή κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε δυναμικά στην πρόκληση που παρουσιάζει η εξάπλωση του κορωνοϊού, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας και την αντίστοιχη τεχνογνωσία του, προσφέροντας από την πρώτη εβδομάδα επιτυχώς όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Οι εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας, μάθησης και αξιολόγησης που εφαρμόστηκαν, με βάση και τον Ακαδημαϊκό Σχεδιασμό Έκτακτης Ανάγκης του, διασφάλισαν την ομαλή ακαδημαϊκή πορεία των 12,000 και πλέον φοιτητών.

Τα εξαιρετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα στην Κύπρο ως προς τη διαχείριση της εξάπλωσης του ιού, καθώς και η ετοιμότητα, τα σίγουρα βήματα που έκανε αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του επιτρέπουν να προσφέρει το χειμερινό εξάμηνο 2020 στην Πανεπιστημιούπολη του. Δεδομένου ότι ορισμένοι δημοφιλείς πανεπιστημιακοί προορισμοί όπως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν δυσκολίες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί σήμερα την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για Κύπριους, εξ Ελλάδος, καθώς και άλλους Ευρωπαίους και διεθνείς φοιτητές.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι πανέτοιμο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και σε θέση να υποδεχθεί υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν. Με το επίπεδο σπουδών να είναι εφάμιλλο κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, το συνολικό κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπως τα δίδακτρα, το κόστος διαμονής και διατροφής, κ.α., είναι συγκριτικά χαμηλότερο και το καθιστά μια άριστη επιλογή για όσους επιθυμούν να παραμείνουν ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Κύπρο. Ενδεικτικά, αν συγκρίνει κανείς το κόστος σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με το κόστος σπουδών σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς όπως στο ΗΒ και στην Ολλανδία, θα διαπιστώσει ότι είναι κατά 30% με 50% χαμηλότερο.

To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών στην Κύπρο και είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική. Είναι το πλέον διεθνοποιημένο πανεπιστήμιο στην Κύπρο, καθώς φιλοξενεί περισσότερους από 12,000 φοιτητές από 70 χώρες. Αποτελεί δε την πρώτη επιλογή των εξ Ελλάδος φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό αποδίδεται σε μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα που καθιστούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως την πρώτη επιλογή για σπουδές, ειδικότερα για όσους αποφασίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο.

Ακαδημαϊκή Αριστεία

Ο διεθνής προσανατολισμός του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αλλά και η υψηλού επιπέδου τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρέχει, έχουν αναγνωριστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (Emerging Europe and Central Asia – EECA Region). Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, η οποία αποτελείται από 24 χώρες και στην οποία λειτουργούν περίπου 1,800 πανεπιστήμια. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατατάσσεται επίσης στην θέση 42 παγκοσμίως στη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα κορυφαία 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική ευρύτερη κοινωνική και οικονομική συνεισφορά, από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίνεται με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, γεγονός που επιτεύχθηκε μέσα από συνεχή επένδυσή στις απαιτούμενες υλικοτεχνικές υποδομές και στο κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Πλούσια Φοιτητική Εμπειρία

Ένα πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, αφού σε αυτό θα ζήσεις τα πιο αξέχαστα χρόνια της ζωής σου. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επενδύει στην ευημερία των φοιτητών και των φοιτητριών του προσφέροντας τους μια ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δραστηριοποιούνται ενδιαφέροντες φοιτητικοί όμιλοι και αθλητικές ομάδες, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις για τη φοιτητική κοινότητά του, οι οποίες δημιουργούν ένα σύνολο αξέχαστων εμπειριών. Προσφέρονται επίσης μεγάλη ποικιλία αθλητικών προγραμμάτων και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για άσκηση και άθληση. Το Κέντρο Άθλησης και Ευεξίας (UFIT) του Πανεπιστημίου αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα κέντρα άσκησης στην Κύπρο και παρέχει στους φοιτητές, σε ειδικές τιμές, υπηρεσίες υπό την επιστημονική παρακολούθηση εξειδικευμένων επαγγελματιών. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας στελεχωμένες από άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες. Το Κέντρο Επιτυχημένης Σταδιοδρομίας παρέχει στους φοιτητές συνεχή υποστήριξη μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες και σεμινάρια εξάσκησης ακαδημαϊκών δεξιοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Η Ομάδα Στήριξης Φοιτητών είναι επίσης πάντοτε στη διάθεσή των φοιτητών για κάθε βοήθεια σε οποιονδήποτε τομέα, ώστε να βρεθεί πάντα η κατάλληλη λύση σε κάθε ακαδημαϊκό ζήτημα ή προσωπική δυσκολία.

Σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επενδύει στην ποιότητα ζωής των φοιτητών του, έχοντας επενδύσει περισσότερα από €160 εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια σε υποδομές και εγκαταστάσεις για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πανεπιστημιούπολης. Το UNIC CITY, η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου, αποτελείται από 20 ειδικά οικοδομημένα ή ανακαινισμένα κτήρια διάσπαρτα στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, η οποία φιλοξενεί παράλληλα περισσότερα από 70 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, υπεραγορές, πολυκαταστήματα και το εμπορικό κέντρο Mall of Engomi, όλα σε κοντινή απόσταση. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από την πανεπιστημιούπολη αναπτύσσεται λαμβάνοντας υπόψη τον φοιτητή, προσφέροντας τη δυνατότητα για μια μοναδική κοινωνική και μαθησιακή εμπειρία. Οι νέες εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου  Λευκωσίας, UNIC Residences, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σύγχρονη και σφύζουσα από ζωή πανεπιστημιούπολη (UNIC CITY). Αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση σε πανεπιστημιακή υποδομή στην Κύπρο και συνάδουν με τη φιλοσοφία του Πανεπιστημίου για συνεχή αναβάθμιση. Αποτελούνται από τρία ξεχωριστά κτηριακά συγκροτήματα (SIX, U και TRIANGLE) και συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές και αρχιτεκτονικά πρωτοποριακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης.

Προγράμματα σπουδών σε πρωτοποριακά πεδία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (διά ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Συγκριτικό πλεονέκτημα κατέχουν οι κλάδοι της Ιατρικής, των Επιστημών Υγείας, του Blockchain, της Νομικής, της Λογιστικής, της Αρχιτεκτονικής, των Διεθνών Σχέσεων, της Εκπαίδευσης, της Πληροφορικής, της Μηχανικής και των Καλών Τεχνών. Πολλά από τα Τμήματα και προγράμματα σπουδών του υπήρξαν τα πρώτα στο είδος τους στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σημειώνεται ότι στα περισσότερα προγράμματα σπουδών, υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (ελληνική ή αγγλική), μεγάλο πλεονέκτημα για φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν είτε από την Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα διδασκαλίας που μέχρι τώρα διδάσκονταν ή να έχουν υποστήριξη κατά την περίοδο προσαρμογής. Προσφέρεται επίσης επιλογή πλήρης ή μερικής φοίτησης, καθώς και επιλογή ανάμεσα σε πρωινά, απογευματινά και βραδινά μαθήματα για τα διά ζώσης προγράμματα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις για μετεγγραφές στα προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Η πρακτική μεταφοράς πιστωτικών μονάδων εφαρμόζεται από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και πολλοί φοιτητές έχουν μετεγγραφεί από ιδρύματα του εξωτερικού και έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς. Όλα τα προγράμματα σπουδών συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα.

Γίνε μέρος της μεγαλύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας στην Κύπρο

Ενημερωθείτε έγκαιρα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται ήδη αιτήσεις από υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: www.unic.ac.cy/el/fall2020/. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών τηλεφωνικά στο 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].