Αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για πιο «Έξυπνες Πόλεις»

Αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για πιο «Έξυπνες Πόλεις»

Παρουσίαση των Λύσεων «Έξυπνες Πόλεις» των Logicom Solutions και Cisco Systems σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε απο την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο.

 

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, κ. Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ, παρέθεσε δείπνο με προσκεκλημένους τους Δημάρχους και εκπροσώπους των δήμων από όλη την Κύπρο με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με την τεχνολογική καινοτομία Smart Cities, η οποία παρουσιάστηκε από τη Logicom Solutions και τη Cisco Systems. Η Logicom Solutions είναι πιστοποιημένος Gold συνεργάτης της Cisco (Cisco Gold Certified Partner) και κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα.

Η δεξίωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με την πρωτοβουλία Smart Cities, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο για την μελλοντική  τεχνολογική ανάπτυξη και έξυπνη διασύνδεση των κοινοτήτων της Κύπρου.

Μια συνεργασία που στόχο έχει να διευκολύνει τους Δήμους της Κύπρου στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υιοθέτηση λύσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών  τους.

Σε εναρκτήρια δήλωση της, η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Τζούντιθ Γκέιλ Γκάρμπερ, εξέφρασε την υποστήριξη της για την εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με την πρωτοβουλία Smart Cities, προσθέτοντας:  «H Πρεσβεία των ΗΠΑ προωθεί ενεργά την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου στην παγκόσμια οικονομία, με αμοιβαίο όφελος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για την Κύπρο.  Η τεχνολογική καινοτομία Smart Cities ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη και ενισχύει τον ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας και του παραγωγικού τομέα για μια μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κύπρου.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Logicom Solutions και η Cisco Systems παρουσίασαν τις δυνατότητες που προσφέρει η καινοτομία Smart Cities, όπου οι κοινοτικές υποδομές θα παρέχονται στον κάθε πολίτη ως υπηρεσία κοινής ωφέλειας, η διάθεση διοικητικών υπηρεσιών θα γίνεται κατά παραγγελία (on demand) και οι πολίτες θα απολαμβάνουν ψηφιακή αυτονομία.   Παρουσίασαν επίσης και τα οφέλη που δημιουργούνται, όπως τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τον οδοφωτισμό, το πάρκινγκ, το δίκτυο ύδρευσης, την κυκλοφορία στους δρόμους, την ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα, το ασύρματο δίκτυο και άλλους τομείς της πόλης.  Καινοτόμες δράσεις οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Σε ομιλία του, ο κ. Πάμπος Χαραλάμπους, Director of Sales and Business Development, Logicom Solutions, δήλωσε: «H υψηλή τεχνολογία όπως το Διαδίκτύο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), μπορεί να βοηθήσει τις πόλεις και τις κοινότητές μας να επιτύχουν βιώσιμη αστική ανάπτυξη και να καταστήσει δυνατή την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία Smart Cities της Cisco μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για έξυπνες πόλεις σε όλη την Κύπρο και να τους παρέχει τα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στη σύγχρονη εποχή.»

ο κ. Νίκος Λαμπρογιώργος, Senior Account Manager of the Public Sector (Greece and Cyprus), Cisco Systems, δήλωσε:  «Οι έξυπνες πόλεις αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία για να διασυνδέσουν, να προστατέψουν και τελικά να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Συσκευές του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT), κάμερες με video analytics, κοινωνικά δίκτυα και άλλες εισροές λειτουργούν σαν ενιαίο δίκτυο, παρέχοντας στο Δήμο και στους πολίτες εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, για να λαμβάνουν ανά πάσα στιγμή τις σωστές αποφάσεις.  Η πλατφόρμα ΙοΤ για έξυπνες πόλεις Cisco Kinetic for Cities (CKC) συλλέγει, κανονικοποιεί και συνδυάζει δεδομένα από χιλιάδες αισθητήρες, κάμερες και εφαρμογές, ενοποιώντας έτσι όλους τους επιμέρους τομείς της πόλης και προσφέροντας ενιαία διαχείριση και αντιμετώπιση των προκλήσεων.»

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Logicom Solutions και την πρωτοβουλία Smart Cities της Cisco επισκεφθείτε τη σελίδα: https://solutions.logicom.net/offerings/infrastructure-solutions-and-services/cloud-iot/