Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο και τον Νεόφυτο Νικολάου στο παραολυμπιακό τραπ

Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο και τον Νεόφυτο Νικολάου στο παραολυμπιακό τραπ


 

Για άλλη μια χρονιά, ο Νεόφυτος Νικολάου, συνέχισε την παράδοση που δημιούργησε ο ίδιος που τον θέλει να διακρίνεται σε κορυφαίες διοργανώσεις του παραολυμπιακού τραπ, χαρίζοντας στην Κύπρο χρυσό μετάλλιο.

Μετά την τέταρτη θέση το 2017 στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το χάλκινο μετάλλιο πέρσι στους Παγκόσμιους Αγώνες, φέτος ο παραολυμπιονίκης πρωταθλητής μας, αν και πέρασε τέταρτος στον τελικό, υπερέβαλε εαυτόν και με 35/60, ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ολοκληρώθηκαν χθες στην πόλη Όσιεκ της Κροατίας.

Σύμφωνα με την ΣΚΟΚ, ο παραολυμπιονίκης σκοπευτής μας, αγωνίζεται στην κατηγορία ΡΤ1 (αθλητές σε τροχοκάθισμα) και στον προκριματικό αγώνα πέτυχε 95/100, αποτέλεσμα που τον έφερε στην τέταρτη θέση του τελικού. Εκεί όπου ο Φιλανδός Γιούχα Μιλλιμάκι πέρασε επικεφαλής με 107/125 και τον ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση, ο Αυστραλός Σκόττι Μπράιτον με 100/125 και ο Ιταλός Ορέστε Λάι με 96/125. Στον τελικό αγωνίστηκαν επίσης ο Ιταλός Νταβίτε Φεντρικούτσι (93/125) και ο Βρετανός Άλαν Ρίτσι (92/100).

Στη δοκιμασία του τελικού ο Νεόφυτος επιστράτευσε όλες τις ψυχικές και αγωνιστικές του δυνάμεις και κατάφερε όχι μόνο να φτάσει μέχρι τη «μονομαχία» του χρυσού μεταλλίου, αλλά να το κατακτήσει κιόλας, με 35/60 έναντι 33/60 του Φιλανδού Μιλλιμάκι που περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε ο Αυστραλός Μπράιτον με 26/50.

Στις άλλες κατηγορίες του παραολυμπιακού τραπ, ο Μάριος Στυλιανού που αγωνίζεται στην κατηγορία ΡΤ3 (πρόβλημα στα άνω άκρα) πέτυχε ατομικό ρεκόρ με 69/125 και τερμάτισε στη 12η θέση, ενώ στην ίδια κατηγορία, ο Ραφαήλ Μαρκουλλής ήταν εντέκατος με 75/125. Στην κατηγορία ΡΤ2 (πρόβλημα στα κάτω άκρα), ο Νίκος Δημητρίου τερμάτισε στη 12η θέση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ