Δείτε τους νικητές των βραβείων Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ 2018

Δείτε τους νικητές των βραβείων Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ 2018

 


Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας ΟΕΒ – 2018 που αποτελεί την ανώτατη διάκριση στη χώρα μας για την πιο επιτυχημένη καινοτομία, θεσμός που στηρίζεται από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Τα Βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του αναφέρθηκε σε μια σειρά από δράσεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν το δίδυμο καινοτομία – έρευνα στην Κύπρο. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «προωθείται η υιοθέτηση ενός νέου – ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου Έρευνας και Καινοτομίας και ακόμη η υιοθέτηση του e – entrepreneur».

Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος Ορίζοντας 2020 αποφάσισε την χρηματοδότηση με ισόποσους κρατικούς πόρους της όποιας ερευνητικής πρότασης που θα επιλεγεί από την Ευρωπαική Ένωση.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Χρίστος Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι η καινοτομία δίνει απαντήσεις και λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα και δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτικές αποτελώντας βασική παράμετρο ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης ή μιας χώρας.

«Είναι για το λόγο αυτό που η ΟΕΒ έθεσε στο επίκεντρο της στρατηγικής και δράσης της το κεφάλαιο της καινοτομίας και η καθιέρωση των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών μας για ένταξη και διείσδυση της καινοτομίας στην κυπριακή κουλτούρα και στην καθημερινή ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), Χρίστος Πατσαλίδης αναφέρθηκε στους πέντε βραβευθέντες με το βραβείο Έρευνας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ερευνητές με διεθνώς αναγνωρισμένο έργο που προβάλλει και τιμά την Κύπρο, ενώ στον δικό του χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του ΙΠΕ, Επικεφαλής Επιστήμονας της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Βραβείων Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος είπε ότι «το φιλόδοξο όραμά μας είναι η ανάδειξη της Κύπρου σε περιφερειακό πόλο αριστείας, έρευνας και καινοτομίας».

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

  • Το Βραβείο Καινοτομίας 2018 στον πρωτογενή τομέα απονεμήθηκε στην Παραδεισιώτης Λτδ. για την επιτυχή καινοτομία της που αφορά την εγκατάσταση συστήματος σταθερής και ελεγχόμενης θέρμανσης CUBORA στα δύο υπερσύγχρονα και αυτοματοποιημένα υποστατικά εκτροφής πουλερικών.
  • Το Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία μεταποιητικού τομέα απονεμήθηκε στην Muskita Aluminium Industries Ltd. για την επιτυχή καινοτομία που εφάρμοσε και παρουσίασε η οποία αφορά τον σχεδιασμό του πρωτοπόρου μινιμαλιστικού συστήματος αλουμινίου για συρόμενες πόρτες και παράθυρα THEA Minimal Aluminium Frames.
  • Το Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία των υπηρεσιών απονεμήθηκε στην Odyssey Consultants Ltd. για την καινοτομία που αφορά στον σχεδιασμό της Πλατφόρμας Διαχείρισης Πληροφοριών και Συμβάντων Ασφάλειας ClearSkies Big Data Analytics.
  • Το Βραβείο Καινοτομίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα απονεμήθηκε στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για την καινοτομία που αφορά τον σχεδιασμό της πρωτοποριακής Διαδικτυακής Πλατφόρμας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, γνωστής ως «DLS PORTAL».

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ