Δεν αποκλείει «μέτρα Ιταλίας» για τη Γαλλία ο Μακρόν

Δεν αποκλείει «μέτρα Ιταλίας» για τη Γαλλία ο Μακρόν

Τόσο δραστικά μέτρα καραντίνας, όσο εκείνα που εφαρμόστηκαν στην Ιταλία ή στην Κίνα εναντίον της επιδημίας του κορωνοϊου, «δεν χρειάζεται» να ληφθούν αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, όμως δεν μπορούν να αποκλειστούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης με τους ηγέτες της ΕΕ.

«Λαμβάνουμε προσαρμοσμένα μέτρα». «Σήμερα δεν χρειάζεται να λάβουμε αποφάσεις αυτής της φύσης» όμως «εάν αύριο ή μεθαύριο χρειαστεί να το κάνουμε, θα το εξηγήσουμε και ενδεχομένως να τα πάρουμε» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, απαντώντας σε ένα ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στην Ιταλία.

Σε καραντίνα η Ιταλία

Παρά τα δρακόντεια μέτρα που υιοθέτησε τη Δευτέρα η ιταλική κυβέρνηση για την καταπολέμηση του κορωνοϊου, οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται φτάνοντας τους 631 την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μια ημέρα οι νεκροί στην Ιταλία από τον ιό αυξήθηκαν κατά 168 φτάνοντας τους 631 από 463 που ήταν τη Δευτέρα.

Παράλληλα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 10.000 φτάνοντας την Τρίτη στα 10.149 από 9.172 που ήταν την Δευτέρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε τη Δευτέρα πως ολόκληρη η Ιταλία θα αποτελέσει «Κόκκινη Ζώνη» και η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα νέα αυστηρότερα μέτρα όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου.

Πηγή: insider.gr