Δένδιας: Ενημέρωσε τον Ιταλό ΥΠΕΞ για τις τουρκικές παραβιάσεις

Δένδιας: Ενημέρωσε τον Ιταλό ΥΠΕΞ για τις τουρκικές παραβιάσεις


 

Για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συζήτησαν, σήμερα, στην Αθήνα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Ιταλός ομόλογός του Μοαβέρο Μιλανέσι.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Μιλανέσι για την θέση που έλαβε η Ιταλία στο ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ κατά την τελευταία σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ και τη διατύπωση, όπως είπε, υπεράσπισης των ευρωπαϊκών αξιών και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν και για θέματα Ενέργειας και συγκεκριμένα για την επικείμενη ολοκλήρωση του ΤΑΡ αλλά και την υπογραφή της συμφωνίας για τον East Med, για τον οποίο η Ελλάδα θα ήθελε το συντομότερο δυνατόν να υπογραφεί η σχετική συμφωνία.

Τέλος, οι Νίκος Δένδιας και Μοαβέρο Μιλανέσι συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στα ευρωπαϊκά θέματα όπως αυτές διαμορφώνονται λόγω του Brexit αλλά και του μεταναστευτικού. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε την ανάγκη οι δύο χώρες να διαμορφώσουν κοινή θέση κυρίως για την αντιμετώπιση των αιτιών που αναγκάζουν ανθρώπους να μεταναστεύουν από την πατρίδα τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ