ΔΕΟΚ: To 2019 χρονιά δυναμικών διεκδικήσεων για τους εργαζομένους

ΔΕΟΚ: To 2019 χρονιά δυναμικών διεκδικήσεων για τους εργαζομένους

 


Χρονιά δυναμικών διεκδικήσεων με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων θα είναι το 2019, διαμηνύει η ΔΕΟΚ.

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, η ΔΕΟΚ τονίζει ότι πρωταρχικός στόχο της για το 2019 είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας  στην αγορά εργασίας, η θεσμική ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και η επίτευξη πραγματικών βελτιώσεων στους όρους απασχόλησης και στις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτά, αναφέρεται, η ΔΕΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα της σε πλήρη συνεργασία και ενότητα με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα για τη νομική ρύθμιση των συλλογικών συμβάσεων και βασικών όρων απασχόλησης.

Επίσης θα προωθήσει τη θεσμοθέτηση Γενικού Κατώτατου Μισθού.

«Κυρίαρχος στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΟΚ στους διεκδικητικούς του αγώνες για το 2019 είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού και οικονομικού βίου» σημειώνει η συντεχνία.

Προστίθεται ότι θα συνεχίσει τη δράση της για την προώθηση και υλοποίηση του ΓΕΣΥ στην βάση της φιλοσοφίας και των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, θα απαιτήσει και θα διεκδικήσει μέτρα για την επιστροφή του αποθεματικού του Τ.Κ.Α, σχεδιασμό και εφαρμογή επενδυτικής πολιτικής ώστε να διασφαλισθεί η οικονομική βιωσιμότητα του Ταμείου και η επάρκεια των συνταξιοδοτικών παροχών και επιπρόσθετα θα διεκδικήσει τερματισμό της απαράδεκτης αναλογιστικής μείωσης των συντάξεων από το 63ο έτος για εργαζομένους σε βαριά χειρονακτικά επαγγέλματα.

Η ΔΕΟΚ διεκδικεί επίσης αύξηση των επιδομάτων τέκνου, μονογονιού, αναπήρων, χαμηλοσυνταξιούχων και φοιτητών, και διεύρυνση των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Θέμα ψηλής προτεραιότητας για την Ομοσπονδία είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ολοκληρωμένης στεγαστικής  πολιτικής και η εισαγωγή κοινωνικών κριτηρίων στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ ώστε να καλύπτονται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται με απώλεια της κατοικίας τους.

Τέλος χαρακτηρίζει ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας την ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία Ενιαίου Τμήματος Επιθεώρησης με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: ΔΕΟΚ