Διακρατική συνάντηση πέντε ευρωπαϊκών οργανισμών στην Πάφο

Διακρατική συνάντηση πέντε ευρωπαϊκών οργανισμών στην Πάφο

 


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της πρώτης διακρατικής συνάντησης του προγράμματος κατάρτισης “MyTownYourTown” το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ YouthCyprus. Σύμφωνα με ανακοίνωση, συντονιστής του προγράμματος είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός νέων CcifCyprus, που δραστηριοποιείται στην Πάφο από το 2016.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Πάφου, ο κ. Γιώργος Τσέλεπος – Πρόεδρος του Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου χαιρέτησε τους εκπροσώπους των πέντε ευρωπαϊκών πόλεων από Πάφο, Εδιμβούργο, Ζάγκρεμπ, Τράνι και Λάρισα  και μίλησε για τη σημασία της εμπλοκής των νέων σε καινοτόμες δράσεις.

Η κ. Δόξια Μηνά, Λειτουργός Πληροφόρησης Νέων παρουσίασε τα προγράμματα και τις υπηρεσίες του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus

Οπως αναφέρεται, το πρόγραμμα κατάρτισης “MyTownYourTown” θα αναπτύξει πιλοτικά ένα απλό καινοτόμο αναπαραγόμενο μοντέλο για νέους 18-35 χρονών με τη συμβολή Μεντόρων από τον τουριστικό επιχειρηματικό κόσμο. Θα ενισχύσει την απασχολησιμότητα των νέων αντιμετωπίζοντας άμεσα την ανάγκη συνεχούς καινοτομίας και ανάπτυξης νέων ελκυστικών βιώσιμων προϊόντων.

Επιπρόσθετα η σύμπραξη θα ανάδειξη την πολιτιστική κληρονομιά αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα. Το έργο θα αναπτύξει νέα εργαλεία μάθησης, εκπαιδευτικές ενότητες, εγχειρίδιο καθοδήγησης, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης και τη δικτύωση μεταξύ των συνεργαζόμενων πόλεων.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Tags: pafos