Διευρύνονται οι επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας

Διευρύνονται οι επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας

 


Η βελτίωση των οικονομιών Κύπρου – Ελλάδας δημιουργεί προϋποθέσεις για  περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό ανάφερε ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, μιλώντας στο Επίσημο Επιχειρηματικό Δείπνο των μελών του Συνδέσμου.

Ακόμα ο κ. Ιωσήφ ανακοίνωσε ότι ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου  και Βιομηχανίας, θα οργανώσουν στις 10 Δεκεμβρίου επιχειρηματική αποστολή στην Αθήνα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι την Άνοιξη του 2020, ο Σύνδεσμος θα οργανώσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα για συναντήσεις με αρμοδίους της Ελληνικής κυβέρνησης και οικονομικούς φορείς της Αττικής.

Στόχος όλων αυτών των πρωτοβουλιών, είπε ο κ. Ιωσήφ είναι η στενότερη συνεργασία των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ιωσήφ στις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για την καθιέρωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας και για τη μείωση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων για τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών.

Στο Επίσημο Δείπνο του Συνδέσμου παρευρέθηκαν η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα. Βασιλική Αναστασιάδη, η οποία επέδωσε και τα βραβεία στις τιμώμενες εταιρείες «Αγιορείτικες Γραμμές» του Ομίλου RPT και στις Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Η βράβευση των δύο εταιρειών έγινε για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων Κύπρου – Ελλάδας.

Επίσης στο Επιχειρηματικό Δείπνο παρευρέθηκαν ο Επιτετραμένος της Πρεσβείας της Ελλάδας κ. Ιωάννης Μαληκούρτης, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χρ. Αγκαστινιώτης, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus κ. Μιχάλης Μιχαήλ, επιχειρηματίες και μέλη του Συνδέσμου.