Διευθυντής Γραφείου ΠτΔ: «Ασύστολα ψεύδη» τα περί σύλληψής μου

Διευθυντής Γραφείου ΠτΔ: «Ασύστολα ψεύδη» τα περί σύλληψής μου

 

Γραπτή δήλωση στην οποία απαντά στο δημοσίευμα εφημερίδας περί σύλληψής του σε πρόσφατο ταξίδι στο Βουκουρέστι, εξέδωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου.

Στην δήλωση αναφέρει ότι πρόκειται περί συκοφαντικού δημοσιεύματος το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τονίζοντας ότι εάν ο δημοσιογράφος κρατούσε έστω τα προσχήματα θα ζητούσε και το δικό του σχόλιο.

Τέλος σημειώνει ότι για το περιστατικό έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες παραστάσεις μέσω του δικηγόρου του στους αρμόδιους φορείς.

Γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πέτρου Δημητρίου αναφορικά με δημοσίευμα

Είναι με μεγάλη απογοήτευση που πληροφορήθηκα σήμερα το δημοσίευμα της εφημερίδας “Χαραυγή”, σύμφωνα με το οποίο σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Βουκουρέστι είχα συλληφθεί και μου επιβλήθηκε μάλιστα χρηματικό πρόστιμο προκειμένου να αφεθώ ελεύθερος.

Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα αποτελούν ασύστολα ψεύδη, προϊόν μιας “δημοσιογραφίας” που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κομματικού συμφέροντος. Μιας “δημοσιογραφίας” που είναι έτοιμη να κατασυκοφαντήσει, να προσβάλει συνειδήσεις και αξιοπρέπεια χωρίς καν να ερευνήσει. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Πώς να αποδώσει κάποιος αλλιώς τα όσα αναφέρονται; Αν ο δημοσιογράφος κρατούσε έστω τα προσχήματα θα ζητούσε το δικό μου σχόλιο. Αν δε πριν δυσφημίσει ενδιαφερόταν για το κόστος των πράξεων του και επιδείκνυε το ελάχιστο ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα προέβαινε τουλάχιστον σε έρευνα για τα όσα με τόση σιγουριά γράφει. Έρευνα που σε καμία περίπτωση δεν θα καταδείκνυε ούτε στο ελάχιστον τα όσα ισχυρίζεται.

Για το περιστατικό θα αρκεστώ απλά να πω πως έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες παραστάσεις μέσω του δικηγόρου μου στους αρμόδιους φορείς. Διαστάσεις δεν δόθηκαν καθώς ο αντιπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας έσπευσε από την πρώτη στιγμή σε βοήθεια, διευθετώντας μάλιστα την άμεση επιστροφή μου.

Απαιτώ από τη συντακτική ομάδα όπως άμεσα επανορθώσει και αποκαταστήσει την αλήθεια. Το λειτούργημα του δημοσιογράφου αποτελεί βασικό συστατικό για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ