Διήμερη επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Ελλάδα

Διήμερη επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Ελλάδα

 


Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί. Κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψης, ο κ. Μοσκοβισί θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτηρίζει «καλό οιωνό» την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και εκφράζει την πεποίθησή του ότι και η τελευταία φάση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, θα κυλήσει ομαλά.

Ο Επίτροπος Οικονομικών σημειώνει, επίσης, ότι στόχος είναι η Ελλάδα να καταστεί «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και υποστηρίζει ότι «τώρα είναι η ώρα για μία τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον».

Αναφέρεται, παράλληλα, στην πολύ καλή συνεργασία που έχει τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σημειώνοντας ότι «πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, μαζί».

Τέλος, ο κ. Μοσκοβισί υπογραμμίζει ότι έχει  ήδη ξεκινήσει η τεχνική εργασία αναφορικά με έναν μηχανισμό για ελάφρυνση χρέους και υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια.

Tags: economy, greece