Διοίκηση Επιχειρήσεων και Νομική προτιμούν οι Κύπριοι φοιτητές

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Νομική προτιμούν οι Κύπριοι φοιτητές

 


Διοίκηση Επιχειρήσεων, Νομική και Εκπαίδευση είναι οι τομείς με τους περισσότερους αποφοίτους στα κυπριακά πανεπιστήμια, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για τους κύριους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τους οποίους αποφοίτησαν το 2016 οι φοιτητές.

Σύμφωνα με τη Eurostat, εκτιμάται ότι περίπου 4,7 εκατομμύρια φοιτητές αποφοίτησαν από ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) το 2016.

Γενικά, περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) αυτών των φοιτητών αποφοίτησε από τις Κοινωνικές Επιστήμες, τη Δημοσιογραφία, την Πληροφορική, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων ή τη Νομική.

Άλλοι τομείς σπουδών με μεγάλες αναλογίες πτυχιούχων το 2016 ήταν οι τομείς των Πολυτεχνικών Σχολών (15% των αποφοίτων), της Ιατρικής (14%), των Τεχνών και των Ανθρωπιστικών Σπουδών (11%), των Φυσικών Επιστημών (11%) και της Εκπαίδευσης (9%).

Εικότερα για την Κύπρο, η έρευνα κατέδειξε πως πάνω από το 1/3 των αποφοίτων του 2016 ακολούθησαν τους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Νομικής, ενώ ένα ποσοστό 17% (το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη) σπούδασε κλάδους που αφορούν την Εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, το μερίδιο των αποφοίτων στην Κύπρο, για το Πολυτεχνίο ήταν 10%, για τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Σπουδές 8.6%, για την Ιατρική και τους τομείς Υγείας 7,6% και τέλος για τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, τη Στατιστική, την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες ήταν μόλις 5,9%. Πηγή: philenews

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ