Δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

 

Χαλάρωση κεφαλαιακών ελέγχων και δοκιμαστική έξοδο στις αγορές προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης

 

Για το ενδεχόμενο δοκιμαστικής εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2017  έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξή στην ΕΡΤ. Η απόφαση θα είναι πολιτική και θα εξαρτηθεί από το ύψος των επιτοκίων, όπως είπε. Σημείωσε δε ότι η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο που είναι ο τερματισμός της επιτροπείας.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αναπτυξιακής Τράπεζας υπογραμμίζοντας ότι ήταν ένας στόχος που η κυβερνηση επεδίωξε από το 2015. «Η τράπεζα αυτή θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις, την απασχόληση και συνολικά την ανάπτυξη» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η ανυπαρξία αναπτυξιακής Τράπεζας όλα αυτά τα χρόνια από την Ελλάδα συνιστούσε μια μεγάλη έλλειψη». Επισήμανε ότι υπάρχουν τομείς που μπορεί να υπάρξει συναίνεση με την αντιπολίτευση, ιδιαίτερα στο θέμα της συγκρότησης της αναπτυξιακής τράπεζας .

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για τις γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες του ελληνικού κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Δεν δημιούργησε τα προβλήματα με το θέμα της δασικής έκτασης η κυβέρνηση αλλά το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική γραφειοκρατία. Η κυβέρνηση ήθελε να προχωρήσει γρήγορα το έργο» είπε.

Ανακοίνωσε ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital contols) θα χαλαρώσουν και άλλο και ότι η εξάλειψή τους είναι συνάρτηση του κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα.

Tags: economy, greece