Δύο γραφεία σε Λεμεσό και Παραλίμνι για το ΕΒΕΑ

Δύο γραφεία σε Λεμεσό και Παραλίμνι για το ΕΒΕΑ

 

Γεύμα εργασίας προς τους εκπροσώπους του τύπου παρέθεσε στη Λευκωσία το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Αυγουστίνος Παπαθωμάς, ανάφερε ότι σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η γνωριμία του Δ.Σ. με τους εκπροσώπους του τύπου και η καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία με τα ΜΜΕ για την προώθηση των δραστηριοτήτων και επιδιώξεων του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ επεσήμανε ότι παρά τα προβλήματα που προκαλεί η προσφυγοποίηση και η διασπορά των μελών του, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, το Επιμελητήριο Αμμοχώστου παραμένει στην πρωτοπορία του επιχειρηματικού γίγνεσθαι σαν ένας σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και σε συλλογικό επίπεδο ως ένα από τα πέντε ομοσπονδιακά μέλη του ΚΕΒΕ.

Σήμερα το ΕΒΕΑ λειτουργεί δύο γραφεία, ένα στη Λεμεσό και ένα στο Παραλίμνι για την εξυπηρέτηση τόσο των μελών της διασποράς όσο και αυτών που διαμένουν στο ελεύθερο κομμάτι της Επαρχίας Αμμοχώστου, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων.

Σε περιφερειακό επίπεδο το Επιμελητήριο προωθεί έργα υποδομής και ανάπτυξης, σε συνεργασία με τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, όπως είναι οι βιομηχανικές περιοχές, οι μαρίνες, τα γήπεδα γκολφ, τα έργα τουριστικής υποδομής, το οδικό δίκτυο, ο ποταμός Λιοπετρίου και άλλες δράσεις μέσα από τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης.

Μέσα στις προτεραιότητές του είναι και το πολιτικό ζήτημα της κατεχόμενης Αμμοχώστου και τα προβλήματα που δημιουργεί η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή. Σε συνεργασία με τον Δήμο Αμμοχώστου και άλλους φορείς εργάζεται για την απελευθέρωση, επιστροφή και ανοικοδόμηση της πόλης.

Το Επιμελητήριο και οι επιχειρηματίες της Αμμοχώστου, παραμένουν μια σταθερή αξία για την οικονομική ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία του τόπου.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ