Δύο τα βασικά λάθη των επιχειρήσεων στο Digital Marketing

Δύο τα βασικά λάθη των επιχειρήσεων στο Digital Marketing

 


Τα τελευταία 4 χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να επενδύσουν στο digital marketing

 

Της Αγγέλας Κωμοδρόμου

 

Ο Άδωνης Αναστασίου σαν αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ξεκίνησε το 1999 από το μηδέν, κατ’ ακρίβεια με αρνητικό υπόλοιπο στον τραπεζικό του λογαριασμό και δίχως καμία άλλη στήριξη, κατάφερε να αναρριχηθεί στην κορυφή του τομέα της εκπαίδευσης και την παροχή υπηρεσιών Digital Marketing. Στη συνέχεια πλαισιώθηκε από μια ομάδα συνεργατών που τον στηρίζουν στο έργο του και δημιούργησε την Adonis Business Academy. Η ακαδημία προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα, με εξειδίκευση στην παροχή εκπαίδευσης στο Digital Marketing. Πιο κάτω ο κ. Αναστασίου μας εξηγεί τι είναι το Digital Marketing και ποια είναι τα βασικότερα λάθη των κυπριακών επιχειρήσεων.

 

Που ειδικεύεται και τι προσφέρει η ακαδημία Adonis Business Academy;

Η ακαδημία μας προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα και με εξειδίκευση στην παροχή εκπαίδευσης στο Digital Marketing και τις Πωλήσεις. Προσφέρουμε επίσης την υπηρεσία “Διαχείριση Social Media” κάτι το οποίο μας βοηθά και εμάς να βλέπουμε από πρακτικής άποψης ποιες είναι οι ενέργειες που φέρνουν πωλήσεις μέσω των social media για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Υπάρχουν και επιχορηγημένα σεμινάρια;

Λόγω του ότι η ακαδημία μας είναι πιστοποιημένη από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σχεδόν όλα μας τα σεμινάρια είναι επιχορηγημένα. Τα ενδο-επιχειρησιακά σεμινάρια τα οποία γίνονται αποκλειστικά για μια εταιρεία τυγχάνουν 100% επιχορήγησης και τα πολύ-επιχειρησιακά σεμινάρια στα οποία οι συμμετέχοντες είναι από διάφορες εταιρείες η επιχορήγηση φτάνει μέχρι και το 80% του συνολικού κόστους συμμετοχής.

Μέσω της ακαδημίας μπορεί κάποιος να αποκτήσει το δίπλωμα «Digital Marketing and Sales». Τι είναι το Digital Marketing; Μιλήστε μας λίγο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Digital Marketing είναι όλα τα εργαλεία τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει μια εταιρεία για να προβληθεί στην Κύπρο και στο εξωτερικό με απώτερο σκοπό την αύξηση των πωλήσεων της. Το “Digital Marketing and Sales Diploma” πιστεύουμε ότι είναι το μοναδικό δίπλωμα στην Κύπρο που προσφέρει την γνώση και την πρακτική εξάσκηση με σκοπό οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αυξήσουν τις πωλήσεις τους online και offline. Αποτελείτε από τα ακόλουθα εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία είναι όλα αναγνωρισμένα:

 • Certified Social Media Manager

 • Certified Google Advertising Professional

 • Certified in Internet Marketing and S.E.O.

 • Το Εγχειρίδιο Του Μεγαλύτερου Πωλητή στον Κόσμο

 • Αποτελεσματική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Πόσο digital είναι το marketing των κυπριακών επιχειρήσεων σήμερα; 

Αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να καλύψουμε στην Κύπρο, βλέπουμε τα τελευταία 4 χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες να έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να επενδύσουν στο digital marketing. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την νέα τάση του κόσμου να ψάχνει για πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες online. Σημαντικό παράγοντα σε αυτή την στροφή των επιχειρήσεων έπαιξε και η οικονομική κρίση όπου οι εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι πρέπει να βρουν νέους τρόπους προβολής που θα τους φέρουν καλύτερα αποτελέσματα με χαμηλότερο κόστος.

To βασικότερο λάθος των επιχειρήσεων στο digital marketing;

Τα βασικότερα λάθη των Κυπριακών επιχειρήσεων σχετικά με το digital marketing είναι δύο. Το πρώτο είναι ότι το διαφημιστικό budget που διαθέτουν για το digital marketing είναι μικρό και το δεύτερο λάθος είναι ότι δεν γίνεται σωστή αξιολόγηση των ενεργειών τους. Προσπαθούν ενστικτωδώς να προσδιορίσουν τα μέσα στα οποία να δαπανήσουν το διαφημιστικό τους budget δίχως να κάνουν μια σωστή αξιολόγηση βασισμένη στα αποτελέσματα τα οποία τους φέρνει το κάθε διαφημιστικό μέσω ξεχωριστά.

Η ακαδημία μετρά σχεδόν είκοσι χρόνια ζωής. Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση με βάση τα σημερινά δεδομένα;

Μετά από 18 χρόνια επιτυχιών έχουμε καθιερώσει την Adonis Business Academy σαν μια από τις κορυφαίες ακαδημίες επαγγελματική κατάρτισης στην Κύπρο και το επόμενο μας βήμα είναι η δημιουργία online courses τα οποία θα μπορούν τα παρακολουθούν οι συμμετέχοντες μέσω της ιστοσελίδας μας όποτε θέλουν, από όπου θέλουν για όσες φορές θέλουν!

 

Δίπλωμα Digital Marketing and Sales

Το Δίπλωμα Digital Marketing and Sales δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει την γνώση και τα απαραίτητα εφόδια σε όσους θέλουν να εργαστούν σε διευθυντικές θέσεις στο κλάδο του μάρκετινγκ και των πωλήσεων. Αποτελείται από 5 εκπαιδευτικές ενότητες-σεμινάρια τα οποία διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της Adonis Business Academy και η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα ελληνικά. Όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι εγκριμένα από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Κύπρου καθώς επίσης και από το institute of Commercial Management της Αγγλίας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμετε στους συμμετέχοντες το Digital Marketing and Sales Diploma το οποίο είναι ένα επιπρόσθετο επαγγελματικό προσόν. Η εκπαίδευση δίνει έμφαση στην δημιουργία σύγχρονων στρατηγικών μάρκετινγκ για μέγιστη προβολή των επιχειρήσεων και στρατηγικών για ταχεία αύξηση των πωλήσεων. Πέραν από το ακαδημαϊκό υπόβαθρο της εκπαίδευσης το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με πρακτικά σεμινάρια για δημιουργία και διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του Google Adwords, την διαχείριση του brand στο διαδίκτυο και την εφαρμογή νέων μεθόδων πωλήσεων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

 • Να δημιουργούν στρατηγικές προώθησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για αύξηση των πωλήσεων τους.
 • Να διαχειρίζονται σωστά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μεγιστοποίηση του brand awareness.
 • Να εφαρμόζουν στρατηγικές προώθησης μέσω των εργαλείων όπως email marketing, sms marketing.
 • Να δημιουργούν και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά διαφημιστικές καμπάνιες στο Google Adwords, Google Display Network και στο YouTube.
 • Να εφαρμόζουν νέες μεθόδους για αύξηση πωλήσεων.
 • Να διαχειρίζονται σωστά το πελατολόγιο για επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.
 • Να προλαμβάνουν αντιρρήσεις και να κλείνουν την πώληση.
 • Να ηγούνται αποτελεσματικά ομάδες υψηλών αποδόσεων.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα www.adonisanastasiou.com