Ειδικός ΟΗΕ: Ο Ασάνζ έχει υποφέρει από ψυχολογικά βασανιστήρια

Ειδικός ΟΗΕ: Ο Ασάνζ έχει υποφέρει από ψυχολογικά βασανιστήρια

Ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζει τις ανησυχίες του για τις νέες αμερικανικές ποινικές κατηγορίες εναντίον του και επαναλαμβάνει την έκκλησή του να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζουλιάν Ασάνζ, έχει υποφέρει από «ψυχολογικά βασανιστήρια», λόγω εκστρατείας δυσφήμισης εναντίον του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους δικαστές και ανώτερους πολιτικούς αξιωματούχους, σημειώνει ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Nils Melzer, που επισκέφθηκε τον Ασάνζ σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο, στις 9 Μαΐου, εκφράζει τις ανησυχίες του για τις νέες αμερικανικές ποινικές κατηγορίες εναντίον του και επαναλαμβάνει την έκκλησή του να μην εκδοθεί.

«Είναι προφανές ότι η υγεία του κ. Ασάνζ επηρεάστηκε σοβαρά από το εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον στο οποίο έχει εκτεθεί εδώ και πολλά χρόνια», τονίζει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ασάνζ ήταν πολύ άρρωστος την Πέμπτη για να εμφανιστεί μέσω βιντεοκλήσης από τη βρετανική φυλακή σε ακροαματική διαδικασία, που αφορούσε το αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Gareth Peirce.

Πηγή: Euro2day

Tags: Wikileaks