Έκδοση κάρτας εισόδου και εξόδου από τα σχολεία για λόγους ασφαλείας

Έκδοση κάρτας εισόδου και εξόδου από τα σχολεία για λόγους ασφαλείας

 


Τρία μέτρα που αφορούν την ασφάλεια και υγεία στις σχολικές μονάδες αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ύψιστης προτεραιότητας τα θέματα που άπτονται στην ασφάλεια και υγεία των μαθητών μας.

«Πέραν των άλλων μέτρων που έχουν προγραμματιστεί και θα ανακοινωθούν σύντομα στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνεται με την Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, σήμερα έχουν ληφθεί τρεις αποφάσεις που έχουν συνολικό κόστος πέραν των δέκα εκ. ευρώ», είπε.

Όπως ανέφερε, η πρώτη απόφαση αφορά την έκδοση κάρτας εισόδου και εξόδου από τα σχολεία, της οποίας κάτοχοι θα είναι εξουσιοδοτημένα άτομα που θα παρουσιάζουν την κάρτα στη Γραμματεία του σχολείου, τον διευθυντή στους εκπαιδευτικούς, για να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους την ώρα του μαθήματος ή για οποιανδήποτε λόγο αυτό κριθεί αναγκαίο. Η κάρτα, εξήγησε, θα εκδίδεται από τα σχολεία και σύντομα θα αποσταλούν οδηγίες για το τι θα περιλαμβάνει και για το πώς θα γίνεται η χρήση της.

Η δεύτερη απόφαση, όπως δήλωσε ο Υπουργός, αφορά τις περιφράξεις των σχολικών μονάδων όλες των οποίων θα επιδιορθωθούν και θα τοποθετηθούν θυροτηλέφωνα για να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος.

Τρίτη απόφαση, συνέχισε, αφορά την περιφρούρηση των σχολικών μας μονάδων, συγκεκριμένα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά από τις 7πμ μέχρι τις 8πμ».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι αυτά τα μέτρα ξεκινούν άμεσα με ενημέρωση των Σχολικών Εφορειών. «Έχει ήδη γίνει μελέτη ανά Σχολική Εφορεία, έχουν καταγραφεί οι ανάγκες και θα προχωρήσουμε άμεσα», κατέληξε.

Categories: Slider, ΕΙΔΗΣΕΙΣ