Εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη την Κύπρο την Πέμπτη

Εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν όλη την Κύπρο την Πέμπτη

Εκτεταμένα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την ερχόμενη Πέμπτη ολόκληρη την Κύπρο, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Παναγιώτης Γεωργίου, ανέφερε ότι τα φαινόμενα θα ενταθούν από την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα γίνουν πιο εκτεταμένα και θα καλύψουν ολόκληρη την Κύπρο.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι από σήμερα μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ασταθής, συννεφιασμένος κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Επίσης, ανέφερε πως από αύριο θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας μέχρι 4 βαθμούς, για να προσθέσει ότι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 25 στα παράλια.

Ερωτηθείς αν θα καταγραφούν και σήμερα παρόμοια φαινόμενα με τα χθεσινά, ο κ. Γεωργίου είπε πως δεν αναμένονται.

«Σήμερα θα είναι λιγότερα τα φαινόμενα. Θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα, κυρίως για ορεινά και εσωτερικό. Αν σημειωθεί καταιγίδα πιθανώς να πέσει χαλάζι», είπε.

Για αύριο, ανέφερε ότι τα φαινόμενα θα είναι παρόμοια με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα πάλι μικρότερης έντασης και λιγότερο εκτεταμένα.

52 κλήσεις δέχτηκε παγκύπρια η Πυροσβεστική

Σημειώνεται ότι χθες επηρεάστηκαν δρόμοι σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω της βροχόπτωσης και της χαλαζόπτωσης στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δέχθηκε 52 κλήσεις παγκύπρια.

Οι περισσότερες αφορούσαν σε αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγεια οικιών και υποστατικά, απεγκλωβισμό ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα και άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν ήταν Στρόβολος, Λακατάμια, Έγκωμη και Ανθούπολη.

Για τη διεκπεραίωση των κλήσεων δημιουργήθηκαν έξι συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών.

Καταγραφή ζημιών στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Εξάλλου, ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Κάδης και λειτουργοί του Τμήματος Γεωργίας επισκέπτονται σήμερα τις πληγείσες από τις καταστροφικές βροχές και τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκαν χθες σε καλλιέργειες στις περιοχές Φρενάρους, Σωτήρας και Δερύνειας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Στόχος της επίσκεψης είναι η καταγραφή των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω των βροχών αλλά και της έντονης χαλαζόπτωσης που διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή αρκετών καλλιεργειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ