ΕΛΛΑΔΑ: Εκλογές στις 7 Ιουλίου

ΕΛΛΑΔΑ: Εκλογές στις 7 Ιουλίου

 


Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε γύρω στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρας ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να προχωρήσει τις διαδικασίες για διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στις κάλπες.

Μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε πως, όπως είχε προαναγγείλει από το βράδυ των ευρωεκλογών, ζητά την διενέργεια εκλογών, καθώς το αποτέλεσμα δημιούργησε συνθήκες παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνική οικονομία, εάν η διαδικασία πραγματοποιείτο στο τέλος συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή, στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο «ενάρετος κύκλος» στον οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία «δεν πρέπει να διαταραχθεί, καθώς αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε πως αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα και με το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.