Εμπλουτίζονται οι οργανωμένες παραλίες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας

Εμπλουτίζονται οι οργανωμένες παραλίες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας

Εμπλουτίζονται οι οργανωμένες παραλίες της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας με όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων, παιδότοπους και γήπεδα για αθλήματα παραλίας, όπως βόλεϊ και τένις.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) αναφέρεται ότι η καλοκαιρινή σεζόν που τελειώνει στέφθηκε με επιτυχία, «αφού το αποτέλεσμα των προσπαθειών της Εταιρείας σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, ήταν οι ξένοι και οι ντόπιοι επισκέπτες να απολαύσουν κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στις παραλίες της πόλης και της επαρχίας, καθαρά νερά, αμμουδιές και ατμόσφαιρα, ασφαλείς θάλασσες και καθόλα οργανωμένες υποδομές».

Ωστόσο συνεχίζει η ανακοίνωση «σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι προετοιμασίες για αναβάθμιση υποδομών αλλά και εμπλουτισμό τους, ενόψει της τουριστικής περιόδου του 2019, με στόχο να δώσουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία από τις ακτές Λάρνακας, πέραν από τα καθαρά νερά, τις αμμουδιές και τις υφιστάμενες υποδομές.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν εγκατάσταση παιδότοπων, τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής εξωτερικών χώρων και δημιουργία γηπέδων για αθλήματα παραλίας, όπως βόλει και τένις. Σύμφωνα με την ΕΤΑΠ, οι προσθήκες σε υποδομές και εξοπλισμό θα προσφέρουν στους θαμώνες των παραλιών κάτι το διαφορετικό πέραν από το κολύμπι και την ηλιοθεραπεία. Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Δήμος Αγίας Νάπας ανακοίνωσε ότι κατά τον σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα (20/9) από την Ευρωπαία συντονίστρια των γαλάζιων σημαιών, απεσταλμένη του ευρωπαϊκού F.E.E. (Foundation of Environmental Education) και του Κύπριου συντονιστή των γαλάζιων σημαιών, απεσταλμένου της κυπριακής CYMEPA, οι παραλίες της Αγίας Νάπας αξιολογήθηκαν ως άριστες, πληρώντας εξαιρετικά αυστηρούς όρους και κριτήρια και αποτελώντας σύμβολο ποιότητας και ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους της πόλης, όσο και για τους ξένους τουρίστες. Πηγή: ΚΥΠΕ