Εναλλακτικός προορισμός για μετεγκατάσταση εταιρειών τεχνολογίας από τον Λίβανο η Κύπρος

Εναλλακτικός προορισμός για μετεγκατάσταση εταιρειών τεχνολογίας από τον Λίβανο η Κύπρος


«Αναγκαία η αναθεώρηση του πλαισίου εργοδότησης υπηκόων τρίτων χωρών και η υιοθέτηση κινήτρων για το headquartering», διαμηνύει ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Γιώργος Καμπανέλλας.

Στην ανάδειξη της Κύπρου ως κύριας επιλογής για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας που αναζητούν προορισμούς εντός της ευρωπαϊκής αγοράς επικεντρώνει την προσοχή του ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, στη βάση του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού του πλάνου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Μονάδα Headquartering του Invest Cyprus, προβάλλει τη χώρα μας μέσω σειράς προωθητικών δράσεων σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Ινδία, ο Λίβανος, η Αγγλία, σε χώρες της Ασίας, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Invest Cyprus βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με σημαντικό αριθμό διεθνών εταιρειών με στόχο πάντοτε τη διευκόλυνση της δημιουργίας επιχειρηματικής βάσης στη χώρα μας. Ανταποκρινόμενος στο ενδιαφέρον που επέδειξαν εταιρείες τεχνολογίας από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα επιχειρήσεις Λιβανέζικών συμφερόντων, ο Invest Cyprus διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους, παρέχοντας την κατάλληλη στήριξη για ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους πλάνων στη χώρα μας.

Μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας που πέρασαν πρόσφατα το κατώφλι του Invest Cyprus ενόψει της ίδρυσης έδρας στη χώρα μας, είναι και οι fintech εταιρείες TechnOrion και Swittle που εξειδικεύονται στην ηλεκτρονική παρουσίαση λογαριασμών και πληρωμών και διαθέτουν διεθνές πελατολόγιο σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως ο Λίβανος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία.

Σε πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας στα γραφεία του Invest Cyprus, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Καμπανέλλας, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία, διαβεβαιώνοντας πως ο Invest Cyprus παραμένει στη διάθεσή τους, παρέχοντας διαρκή υποστήριξη.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής των εν λόγω εταιρειών, Andre Zein, χαρακτήρισε τη γεωγραφική θέση και το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου ιδανικά για εταιρείες τεχνολογίας, εξηγώντας πως οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες και κανονισμοί που ισχύουν στο νησί, η ευκολία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τα κίνητρα, η διαφάνεια, καθώς και οι υψηλού επιπέδου επαγγελματικές υπηρεσίες που προσφέρει, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που τους ώθησαν να επιλέξουν την Κύπρο ως την ευρωπαϊκή τους έδρα. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο Invest Cyprus βοήθησε να γίνει αυτό πραγματικότητα και ανυπομονούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας στην περιοχή», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Καμπανέλλας στάθηκε στη σημασία που έχει για τη χώρα μας η εγκατάσταση μίας ξένης εταιρείας, με δεδομένο ότι παραμένει κορυφαίος στόχος η οικοδόμηση συνθηκών μακροχρόνιας ευημερίας, μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων προστιθέμενης αξίας. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ξένες εταιρείες τεχνολογίας να επιλέγουν την Κύπρο για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι δυνατότητες της χώρας μας για φιλοξενία εταιρειών τεχνολογίας είναι τεράστιες αφού διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά ικανά να την μετατρέψουν σε τεχνολογικό κόμβο της περιοχής», εξήγησε ο κ. Καμπανέλλας. Όπως επεσήμανε, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων έχει υποβάλει προς τον Υπουργό Εσωτερικών σειρά εισηγήσεων για αναθεώρηση του πλαισίου εργοδότησης υπηκόων τρίτων χωρών στους τομείς της τεχνολογίας, αλλαγές τις οποίες θεωρεί κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της ελκυστικότητας της χώρας μας ως προορισμού διεθνούς επιχειρηματικής δράσης και ξένων επενδύσεων.