Έντονο ενδιαφέρον από ΕΚΤ και ΔΝΤ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Έντονο ενδιαφέρον από ΕΚΤ και ΔΝΤ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

 

Έντονο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το παρόν και το μέλλον των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), διαπίστωσε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου κατά τη συνάντηση που είχε με την Τρόικα.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ύστερα από την συνάντηση, διάρκειας πέραν της μιας ώρας, με την Τρόικα, η οποία αποτελείτο από μία εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ένα εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Ιωάννου είπε ότι έγινε «πολύ λεπτομερής» συζήτηση για τα θέματα που εξετάζει το γραφείο του Επιτρόπου και «κυρίως για τις αναδιαρθρώσεις δανείων».

Ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δύο οργανισμών βρίσκουν πολύ ενδιαφέρουσες τις διαδικασίες που ακολουθούνται από το γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου.

Ο κ. Ιωάννου είπε τέλος ότι συζήτηση έγινε και για το μέλλον των ΜΕΔ και τόνισε «το έντονο ενδιαφέρον της εκπροσώπου της ΕΚΤ και του εκπροσώπου του ΔΝΤ για το παρόν και το μέλλον των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων».