Εντός δυνατοτήτων Κυβέρνησης και συμβατό με ΕΕ το πακέτο που θα εξαγγείλει σήμερα ο Πρόεδρος

Εντός δυνατοτήτων Κυβέρνησης και συμβατό με ΕΕ το πακέτο που θα εξαγγείλει σήμερα ο Πρόεδρος


Το νέο οικονομικό πακέτο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση βρίσκεται εντός των δυνατοτήτων της, αλλά είναι συμβατό και με το ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και του διαγγέλματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σεντώντας είπε ότι στο νέο πλέγμα μέτρων υπάρχουν διαφορετικά σκέλη, που αφορούν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, αλλά και την περαιτέρω στήριξη προς τις κυπριακές επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την οικονομία του τόπου γενικότερα.

Πρόκειται για ένα νέο πακέτο, το οποίο προστίθεται στα μέτρα που η Κυβέρνηση έλαβε μέχρι σήμερα, συνέχισε, ενώ είπε ότι μέχρι σήμερα υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης πέραν των 60 μέτρων στήριξης με ένα κόστος που ανέρχεται σε €1,2 δις περίπου.

Ο κ. Σεντώντας ανέφερε καταληκτικά ότι ο προσανατολισμός του όλου σχεδιασμού της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η στήριξη της απασχόλησης, αλλά και των επιχειρήσεων.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει απόψε στις 19.00, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ανακοινώσει με διάγγελμα τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και της οικονομίας μετά τη συνεδρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ