Έπιασαν δουλειά οι έξι νέοι Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης

Έπιασαν δουλειά οι έξι νέοι Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης

 


Ορκίστηκαν οι έξι νέοι Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης στην τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θάνος Μωραϊτης και Άγγελος Τόλκας επέλεξαν θρησκευτικούς όρκους ενώ Γιώργος Κατρούγκαλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και Κώστας Μπάρκας επέλεξαν πολιτικό όρκο.

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ορκωμοσία, η κ. Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για την ίδια την επιλογή του πρωθυπουργού: «Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα»

Από την πλευρά του ο Θάνος Μωραΐτης, σημείωσε πως «αποδέχθηκα την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία».

Ο νέος Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας υποστήριξε ότι το πόστο που αναλαμβάνει είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και χρειάζεται τη μέγιστη εθνική συναίνεση, ομοψυχία και ανθρωπιά. Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: ellada, tsipras