Επείγει ανέγερση νέας μονάδας εντατικής νεογνών

Επείγει ανέγερση νέας μονάδας εντατικής νεογνών

 


Τους λόγους για τους οποίους επείγει η ανέγερση μιας νέας, σύγχρονης και ευρωπαϊκών προδιαγραφών Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριου ΙΙΙ στη Λευκωσία ανέπτυξε η πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα», Στέλλα Κυριακίδου, σε εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του οράματος του Συνδέσμου σε επιχειρηματίες και φίλους, με σκοπό την εξεύρεση χορηγών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ. Κυριακίδου επισήμανε ότι τα πρόσφατα ερευνητικά, ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα υπερτονίζουν ότι η παρουσία της μητέρας 24 ώρες το 24ώρο κοντά στο πρόωρο μωρό της καθώς και η σωματική επαφή (φροντίδα καγκουρό) μαζί του, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, βελτιώνει τη νευρολογική ανάπτυξη του νεογνού και το βοηθά να πάρει βάρος.

Δυστυχώς σήμερα η υφιστάμενη μονάδα, λόγω υπερπληρότητας και στενότητας  χώρου, δεν επιτρέπει στους γονείς να επισκεφτούν τα μωρά τους πέραν των δύο ωρών την ημέρα, είπε η κ. Κυριακίδου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου το συνολικό κόστος του έργου είναι €1,5 εκ. Έχει εξασφαλιστεί χορηγία €200,000 από τον ΟΠΑΠ Κύπρου, ενώ ποσό €100,000 έχει συγκεντρωθεί από τις εισφορές των πολιτών και φίλων του Συνδέσμου.

Ο Υπουργός Υγείας  Δρ. Γιώργος Παμπορίδης χαιρέτισε την εκδήλωση ενθαρρύνοντας όλους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ