Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στη Δωδώνη Κύπρου

Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στη Δωδώνη Κύπρου

Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής χαλλουμιού

Στις 24 Σεπτεμβρίου, μεγάλη αντιπροσωπεία από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συνοδευόμενη από υψηλόβαθμους λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της Δωδώνη Κύπρου στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Συλά, στον Ύψωνα.

Επικεφαλής της Κινέζικης Αντιπροσωπείας ήταν ο Υφυπουργός Τελωνείων της Λ.Δ. της Κίνας, Hu Wei και σε αυτήν συμμετείχαν Διευθυντές διαφόρων Τμημάτων, όπως Τελωνείου, Ασφάλειας και Ελέγχου Τροφίμων, καθώς και εκπρόσωποι των αντίστοιχων Τμημάτων στις Βρυξέλλες.

Η αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας με τους επισκέπτες να παρακολουθούν από κοντά τις διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου ποιότητας διαφόρων προϊόντων εστιάζοντας στο χαλλούμι. Οι προσκεκλημένοι από την Κίνα ενημερώθηκαν για την μεγάλη σημασία που δίνεται στους ελέγχους στο γάλα και την ασφάλεια στα παραγόμενα προϊόντα.

Ως γνωστό η Κυβέρνηση της Λ.Δ. της Κίνας έχει πρόσφατα παραχωρήσει την έγκριση της σε συγκεκριμένες κυπριακές γαλακτοβιομηχανίες να εξάγουν τα προϊόντα τους και κυρίως χαλλούμι στη Κίνα. Μεταξύ των εταιρειών αυτών συγκαταλέγεται και η Δωδώνη Κύπρου.

Τα μέλη της Κινέζικης Αντιπροσωπείας εκφράστηκαν με τα πιο κολακευτικά λόγια για το υψηλό τεχνικό επίπεδο της εταιρείας, καθώς και τις άρτιες μεθόδους παραγωγής και ελέγχου ποιότητας που ακολουθούνται. Παράλληλα, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του χαλλουμιού που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το προϊόν στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κυπριακά τυριά που παράγει η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της στην Κύπρο καθώς επίσης και μεγάλη ποικιλία τυριών που παράγονται στην Ελλάδα, όπως την παγκοσμίου φήμης Φέτα Δωδώνη καθώς και άλλα τυριά.

Λίγα λόγια για τη ΔΩΔΩΝΗ

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963. Μετρώντας 56 χρόνια αυθεντικής παράδοσης και ιστορίας, η εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα, παράγει αυθεντικά, αμιγώς ελληνικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας 100% ελληνικό αγελαδινό, κατσικίσιο και πρόβειο γάλα που συλλέγεται καθημερινά από ένα διευρυμένο δίκτυο 5.500 Ελλήνων παραγωγών που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια αγορά και εξαγωγική δραστηριότητα σε 44 χώρες του κόσμου, η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει 9 κατηγορίες γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων και παράγει 80 ξεχωριστά προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα και την 100% ελληνική τους ταυτότητα.

Η ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιούνιο του 2016. Η υπερσύγχρονη εργοστασιακή μονάδα της εταιρείας βρίσκεται στη Λεμεσό, όπου παράγονται αυθεντικά κυπριακά τυριά, όπως χαλλούμι και αναρή, που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους γεύση και την εξαιρετική τους ποιότητα χάρη στο 100% κυπριακό αγελαδινό, πρόβειο και αιγινό γάλα που προμηθεύεται η εταιρεία καθημερινά από τους τοπικούς παραγωγούς.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/